PRIJEM U OPŠTINI ZA SREDNJOŠKOLCE IZ LEVANGERA I NOVOG

PRIJEM U OPŠTINI ZA SREDNJOŠKOLCE IZ LEVANGERA I NOVOG

106
0
Podijeli

Za delegaciju učenika iz norveškog grada pobratima Herceg Novog, Levangera, kao i Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić”, organizovan je prijem u Opštini Herceg-Novi.

Učenici prvog razreda Srednje škole Levanger, njih desetoro, u pratnji dvojice nastavnika borave u Herceg-Novom u okviru redovnog programa razmijene tih škola koji traje od 2007. godine.
Predsjednik Skupštine Opštine Herceg-Novi, Andrija Radman poželio je mladima Novog i Levangera toplu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo aktivnom saradnjom srednjih škola.
Vrata Herceg-Novog uvijek su otvorena za sve stanovnike Levangera, kazao je Radman.
Potpredsjednica Opštine, Tamara Vujović je razgovarala sa učenicima i profesorima o utiscima tokom dosadašnjeg boravka u Herceg- Novom, kao i o mogućem širenju saradnje u oblasti obrazovanja uz podršku lokalne samouprave.
Profesori Srednje škole iz Levangera, Erik Ree i Grethe Fredrick su se zahvalili na prijemu i istakli da se osjećaju vrlo dobrodošlim u Herceg-Novi, kao i da uživaju u bogatom programu posjete, koji koji sprovode njihove kolege domaćini.
Predloženo je da se razmotre mogućnosti institucionalne razmijene između dvije srednje škole, u okviru koje bi učenici iz Herceg- Novog mogli da pohađaju nastavu i završe jednu školsku godinu tokom boravka u Levangeru.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code