PRIJEM ZA DELEGACIJU ĐAKA I PROFESORA IZ LEVANGERA

PRIJEM ZA DELEGACIJU ĐAKA I PROFESORA IZ LEVANGERA

81
0
Podijeli

U Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić” priređen je prijem za norveške prijatelje – đake i profesore iz Komune Levanger, grada pobratima Herceg-Novog.

Oni su u nedjelju doputovali u uzvratnu posjetu svojim vršnjacima u Herceg-Novom. Delegaciju čine 10 učenika, 2 profesora i direktorica škole. Pozdravljajući goste iz Norveške potpredsjednica opštine dr Tamara Vujović je izrazila zadovoljstvo što se saradnja sa Levangerom odvija i kroz obrazovni program. Nada se da će dvije opštine nastaviti saradnju kroz nove projekte. Ona je pozvala delegaciju đaka i profesora iz Levangera da u četvrtak u 9 sati posjete Opštinu.
Program njihovog boravka u Herceg-Novom veoma je bogat. Predviđeno je da provedu neko vrijeme u školi sa svojim drugarima, da obiđu znamenitosti grada i okoline. Opština Herceg-Novi obezbijedila im je odlazak na izlet u Tivat i Porto Montenegro.
Saradnja na nivou škola, koja podrazumjeva i međusobne posjete učenika i profesora traje od 2007. godine. Cilj projekta je razvijanje multikulturalnosti, tolerancije , upoznavanje sa programom školskih obrazovnih sistema dvije države i druženje. Osim toga ovaj projekat doprinosi otvaranju Herceg Novog prema toj skandinavskoj zemlji. Roditelji norveške djece najavili su da će ovog ljeta posjetiti Herceg-Novi kao turisti.
Bratimljenje dva grada datira iz 70-tih godina prošlog vijeka i započeto je dolaskom prvih pacijenata u Banju Igalo.

Picerija i restoran

www.hercegnovi.me

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code