Prijem za zlatne “ajkulice” u matičnom klubu na Škveru

Prijem za zlatne “ajkulice” u matičnom klubu na Škveru

7
Podijeli

U trofejnoj sali PVK Jadran Carine na bazenu na Škveru priređen je večeras prijem za 8 vaterpolista i trenera koju su sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Malti.

Pored trenera Petra Radanovića i zlatnih momaka Andreja Bosanca, Dragoljuba Đurovića, Luke Murišića, Nikole Jančića, Danila Radovića, Marka Radanovića, Martina Gardaševića, Uroša Vučurovića, prijemu su prisutvovali i njihovi roditelji, kao i profesori Srednje mješovite škole Ivan Goran Kovačić.

Picerija i restoran

Predsjednik PVK Jadran Carine, dr Đuro Marić čestitao je mladim šampionima izuzetan uspjeh, uz volju koju su pokazali, talenat, rad, odricanje i sve ono što su radili da bi došli do titule šampiona Evrope. Međutim, za ove mlade vaterpoliste dolaze dani kada treba više da rade i da se odriču:

– Kada ste na vrhu svi žele da vas obore, a vjerujem da vi imate volje, snage i pameti da ostanete na vrhu i da im nećete dati zadovoljstvo da vas obore nego da ćete vi i dalje biti ti koji ćete sjajiti najsjanijim sjajem -poručio je dr Marić.

On je sa direktorom kluba, Miliošem Mračevićem uručio prigodne poklone zlatnim šampionima.

Jedan od trenera juniorske reprezentacije Crne Gore, Petar Radanović, osvrnuo se na put koji su prešli do osvajanja zlata.

– Osvojili smo jak turnir u Nikšiću, koji je igračima unio sigurnost da mogu da igraju sa svim jačim reprezentacijama. Vjerovatno je to bio razlog što su se momci malo opustili i odigrali lošu partiju u grupi sa Hrvatskom. Protiv Mađarske smo vodili 8:2, međutim, kasnije na njihovu odbranu se nismo snašli, ali bez obzira na poraz u finišu meča naša je igra već tu bila konsolidovana.

Poslije pobjede nad Ukrajinom i porazom od Hrvatske i Mađarske Crna Gora je završila na trećoj poziciji u grupi. Uslijedio je teži put ka finalu, ali kad ciljate medalju nema prostora za kalkulacije – kazao je Radanović, uz tvrdnju da je naša reprezentacija bila spremna da se uhvati u koštac sa svima, pokaže šta zna i da sve od sebe.

U četvrtfinalu Crna Gora je savladala Italiju 10:9, u polufinalu Rusiju 8:7, dok je u borbi za zlato nakon peteraca bila bolja od Španije 11:10.

Osam od trinaest igrača reprezentacije je iz Jadrana, što je samo još jedna potvrda da se na Škveru radi kvalitetno sa mlađim kategorijama, kaže Radanović:

– Ponosan sam na ovih osam momaka. Ja sam igrom slučajeva radio sa njima nešto više od godinu, ali veliki udio u izgradnji ovih igrača imaju treneri Srđan Lazarević i Jovo Vakasović. Najbitnije je da svi treneri imaju sinergiju rada u klubu i da izbacujemo mlade igrače, da što bezbolnije prevaziđemo odlaske i nemogućnost zadržavanja starijih igrača. Pravi je put da imamo u seniorima najviše igrača iz Herecg Novog – zaključio je Radanović.

7 Komentari

  1. Vi ste ono najlepse sto nam se dogodilo u minulih 25 godina visestranacja i 100 i kusur dana funkcionisanja lokalne samouprave.
    Svojim radom ,zalaganjem,zajednistvom i trijumfima kada je bilo najpotrebnije,a ujedno i najteze nama starijima ste odrzali cas i dali veliku lekciju za nauk kako stici do uspeha.
    Veliko hvala!

  2. Jedno veliko bravo za Jadran, za svakog trenera, za strucni stab, za administraciju, za svakog igraca i plivaca, svako od njih daje svoj maksimum na svakom koraku i zato su rezultati ne izostaju! Posebne cestitke momcima koji su donijeli zlato i uvini ponosnima sve nas!

    16

Ostavite komentar

*

code