Priključite se akciji “Obnovimo dječija igrališta”

Priključite se akciji “Obnovimo dječija igrališta”

771
1
Podijeli

IlustracijaNakon obnovljenog i otvorenog dječijeg igrališta na Savini, u Agenciji za razvoj i izgradnju Herceg Novog pripremaju obnovu još jednog u Igalu, ispred ustanove Vrtić.
To je drugo od 14 dječijih igrališta, koliko Agencija ima u planu da ospsobi i upriliči kako bi djeca imala mjesta na kojima bi provodili vrijeme.
V.d. direktor Agencije, Nikša Grgurević kazao nam je da nije riječ o velikoj investiciji, budući da će postojeći mobilijar biti osvježen, ali i dodato par novih elemenata, kojima će se zamijeniti stari, dotrajali:
“Tamo je već par elemenata koje moramo da osvježimo, a uz njih ćemo dodati i par novih kao što su ljuljaške i klackalice, u saradnji sa nadležnim u JU Vrtići. Nadam se da ćemo to brzo realizovati, a vjerujem da bismo mogli početi za desetak dana”, kaže on.
Grgurević nije mogao precizirati kolika je vrijednost investicije, budući da se još uvijek nijesu odlučili koju će od ponuda za mobilijar prihvatiti.
Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog pokrenula je polovinom septembra akciju „Obnovimo dječija igrališta” sa idejom da se obnove sva dječija igrališta na području Opštine, bez obzira gdje se ona nalaze. Za tu namjenu otvoren je poseban žiro račun kod Komercijalne banke AD Budva.
Za igralište na Savini prikupljeno je 1430 eura, koja su uložena za tematsko igralište “Zamak”, otvoreno sredinom novembra.
Budući da je akcija u toku, iz Agencije pozivaju sve koji su u mogućnosti, da pomognu obnovu dječijih igrališta, to urade na žiro račun kod Komercijalne banke AD Budva – Obnovimo dječija igrališta, 525-0000000005946-54.

1 komentar

  1. Dječjih igrališta u našem gradu ima, samo se neadekvatno održavaju.Prije pet godina opština je uz pomoć donatora koristeći teren izmedju tri solitera,ispod prozora starijih i podosta bolesnih ljudi “predala na upotrebu” dječje igralište ovdje iznad Doma zdravlja.Igralište je odavno devastirano, sprave oštećene ili polomljene. Igralište je uglavno u večernjim satima a naročito za vrijeme toplijih mjeseci poligon za iživljavanje hulugana koji dolaze sa svih strana. Kada se pozovu organi reda oni se uglavnom oglašavaju nenadležnima, i tako se terorisanje građana nastavlja
    0    0

Ostavite komentar

*

code