Primarna rekonstrukcija Šetališta Pet Danica

Primarna rekonstrukcija Šetališta Pet Danica

1525
3
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

setaliste radovi decembarObnova i izgradnja dionice Šetališta Pet Danica, dužine 365 metara, površine 1600 kvadrata, od “Mimoze” do Galeba u Igalu, najvažniji je infrastrukturni projekat Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog u ovoj godini. Posao je počeo lani krajem oktobra. Završena je prva faza. Barska kompanija „Đokić grup“, je otpočela radove na drugoj i trećoj fazi i planirani rok za završetak rekonstrukcije je 90 dana.
U prvoj fazi je položeno 360 metara cijevi FI 500 i 60 metara cijevi FI 400, 12 šahtova sa svim pratećim priključcima, prekidna komora kao i 5 konstrukcija kišne kanalizacije. Time je riješen dugogodišnji problem otpadnih voda, kao i polaganja cijevi i bulžira za sve elektro i telekomunikacione kablove. Druga faza podrazumjeva proširenje Šetališta i postavljanje odgovarajućih elemenata ograde, dok treća faza predviđa popločavanje i postavljanje rasvjete. Vrijednost radova je 360.000 eura.
Planova u 2016. je dosta, ali u Agenciji izdvajaju asfaltiranje lokalne putne infrastrukture, rekonstrukciju ulice od Igala do Topljanke sa rasvjetom, obnovu fasada 8 stambenih zgrada u užem gradskom jezgru, projektovanje parkinga na Rosama, u saradnji sa Parking servisom, obnovu dječjih igrališta, izgradnju tri vježbališta na otvorenom u Igalu, Bijeloj i Zelenici.
Osim toga Agencija planira sanaciju i uređenje potpornih zidova u putnom pojasu i naseljima u užem gradskom jezgru, farbanje nadzemnih pješačkih prelaza (pasarela), uređenje sportskog terena na Karači i postavljanje meke podloge, popravku stepeništa u cijelom gradu, čišćenje kamena i postavljanje rasvjete na ulazu na Karači, uređenje prostora oko spomenika Lubardi, sanaciju fontane i uređenje parka u Igalu zajedno sa dječijim igralištem, projektovanje i uređenje Zavičajnog muzeja sa pratećim popravkama i uređenjem botaničke bašte, kao i uređenje stepeništa i platoa sa bistom Sima Matavulja.
Plan je i rekonstrukcija i obilježavanje gradskih stepeništa dvojezičnim tablama uz sve popravke, kao i popravka trotoara.
U saradnji sa Agencijom za zaštitu i razvoj Orjena predviđeno je i projektovaje biciklističkih staza u zaleđu i avanturistički park.

3 Komentari

  1. A da predvidite i ciscenje gradskih zidina i tvrdjava? Zidine i tvrdjave su glavni magnet za turiste. Ugledajte se na Dubrovnik. Nidje nijedne travcice na zidinama, a kod nas mozes ovce pustiti da pasu.
    0    0

Ostavite komentar

*

code