“Primato” u Bijeloj nije registrovan za ugostiteljske usluge

“Primato” u Bijeloj nije registrovan za ugostiteljske usluge

2
Podijeli

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano deset primjedbi, na osnovu kojih su izrečene tri novčane kazne, od 400 do 2350 eura.

images_slike_logo_kampanja_budi_odgovoranInspektori su odredili kaznu od 2350 eura podgoričkom Food M, zbog neprijavljenih radnika.

Picerija i restoran

Kazna od 700 eura izrečena je prilikom kontrole Idea marketa u Beranama, nakon što je utvrđeno da se evidencija o nabavci i prodaji robe na malo ne obavlja na propisan način.

Inspektori su sa 400 eura kaznili kafanu Semko u Bijelom Polju, prijavljenu za neizdavanje fiskalnih računa.

Kontrolisana je i frima Primato u Bijeloj. Ona je prijavljena da se bavi ugostiteljskom djelatnošću iako je registrovana na trgovinsku. Prilikom kontrole konstatovano je da se uz objekat Primato, odnosno mesaru ,nalazi natkriveni prostor sa četiri pulta za konzumaciju, što predstavlja ugostiteljski način usluge.

“Inspektor je ukazao da se u roku od jednog dana uklone sva četiri pulta. U postupku kontrolnog inspekcijskog pregleda, konstatovano je da su preduzete neophodne mjere i otklonjene nepravilnosti, zbog čega je postupak inspekcijskog nadzora obustavljen”, navodi se u odgovoru na prijavu.

Od ukupno deset prijava, koje su evidentirane od ponedjeljka, tri nijesu dobile odgovor, a odnosile su se na nepropisno preticanje vozila, zaraslo žbunje na trotoaru i kameru koja je, bez dozvole nadležnih i saglasnosti stanara, instalirana na terasi privatnog stana.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori zarad jačanja svijesti  i većeg uključivanjaa građana u borbu protiv sive ekonomije.

Građanima su ostavljene  tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

2 Komentari

  1. Kazna za ne izdavanje fiskalnih računa u Bijelom Polju je 400€ a na primorju 3800€ a ponekad i zatvaranje samog objekta!
    Vrlo interesantan kriterijum?

Ostavite komentar

*

code