Primijećeni krivolovci u rezervatu prirode Solila u Tivtu

Primijećeni krivolovci u rezervatu prirode Solila u Tivtu

0
Podijeli

Na području posebnog rezervata prirode “Tivatska solila” 15. maja primjećeno je prisustvo lovaca, o čemu je obaviješteno Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, koje upravlja rezervatom.

Solila su 2008. godine stavljena pod zaštitu radi očuvanja rijetkih, prorijeđenih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, prevashodno ornitofaune i životinjskih vrsta, a shodno režimu zaštite, koji je Zakonom o zaštiti prirode propisan za rezervate prirode strogo je zabranjeno je svako uznemiravanje, hvatanje i ubijanje životinja.

Picerija i restoran

– Lov tokom proljećnog i ljetnjeg perioda nije dozvoljen ni na jednu vrstu ptica, upravo zbog toga što se u ovom periodu ptice gnijezde, polažu jaja i podižu svoje mladunce. Na području ovog specijalnog rezervata prirode, gnijezde se rijetke i ugrožene vrste ptica – ističu iz Morskog dobra.

Javno preduzeće će proslijediti prijavu za krivolov MUP-u Crne Gore, Centru za bezbjednost opštine Tivat i tražiti da se krivolovci sankcionišu shodno Zakonu koji propisuje  kaznene mjere za ovu vrstu nelegalnih aktivnosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code