PRINUDNA ISKLJUČENJA VODE RADI IZMIRIVANJA DUGA “VODOVODA” ZA STRUJU

PRINUDNA ISKLJUČENJA VODE RADI IZMIRIVANJA DUGA “VODOVODA” ZA STRUJU

145
0
Podijeli

Jadransko brodogradilište Bijela, zbog duga za vodu od 28.174 eura nakon što je juče isključeno sa vodovodne mreže danas je ponovo priključeno, jer je uplaćena prva rata od 10.000 eura.

Do petka, po dogovoru biće uplaćeno još 13.000 eura.
Sa mreže je preduzeće Vodovod i kanalizacija d.o.o. isključilo JU RCUD Regionlni centar koji duguje 13.425 eura, kao i trgovine Tažeksa i neke druge objekte sa kojima nije pregovarano o načinu isplate zaostalih računa.
Dugovanja privrednih subjekta naplaćuju se ovim prinudnim mjerama, jer je Vodovod na to primoran, kako bi isplatio svoj dug za struju EPCG, koji je sad oko 700.000 eura. Ove sedmice treba da plate i redovan račun od 30.000 eura i iz menadžementa se nadaju da će u tome i uspjeti.
Od 1. aprila 6 ekipa Vodovoda isključuje ona domaćinstva sa dugom od 150 eura i više, pa dnevno bude do 60 potrošača koji ostaju bez vode, zbog neplaćenih računa.
Vodovodu i dalje najviše duguje hotel Plaža 82.758, Opšta bolnica Meljine 28.474.
Međutim, Opšta bolnica ima stari reprogram duga po kojem posljednjih mjeseci i plaća račune, a kako saznajemo uplatili su značajnu svotu prošlog petka, pa oni nisu isključivani sa vodovodne mreže.
Jedino iz Vektra Boke, koja gazduje Plažom, za sada nema dogovora, ali ima ideja kako bi se mogao platiti dug, o čemu će Odbor direktora tek raspravljati.
Vodovod i dalje najviše očekuje od prodaje restorana ”Amerika” na Belavisti, koji će zbog neuspjele tri prodaje javnom licitacijom preći u njihovo vlasništvo, te će samim tim dobiti mogućnost da ga ili sami prodaju ili da ga ponude lokalnoj samoupravi.
– Iako je ovo preduzeće transformisano, opština je zadržala većinu ingerencija. Moguće je da ćemo za prodaju ”Amerike”, morati da tražimo dozvolu Skupštine što može biti poprilično duga procedura. Nama je ipak prioritet da što prije namirimo plate radnicima i otplatimo što veći dug EPCG, što velikim dijelom možemo učiniti jer ovaj objekat vrijedi mnogo više od 250.000 eura – rečeno nam je iz Odbora direktora Vodovoda i kanalizacije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code