PRIORITET DNEVNOG CENTRA – GRADNJA CENTRA

PRIORITET DNEVNOG CENTRA – GRADNJA CENTRA

0
Podijeli

dnevni_centar_djecaPrioritet za Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Igalu – jeste početak gradnje Dnevnog centra. Ovo je istakla direktorica Dragica Kosić podsjećajući novinare da su ustvari u privremenom objektu koji im je ustupila JU Dječji vrtić Naša radost. U njemu će biti samo do aprila iduće godine.

– Takvo polovično rješenje i neizvjesnost koja prati rad ove ustanove u protekle dvije godine, otežava napore vrijednog kolektiva koji pokušava da učini sve da život 13 mladih osoba sa raznim vrstama hendikepa bude kvalitetniji i ispunjeniji – ističe Kosićka.

– Ukoliko ne počne gradnja centra, naša ustanova će se brzo ugasiti – kategorična je ona i najavljuje akciju koja bio im mogla donjeti rješenje. Otvorili su žiro račun kod NLB banke 530-20135-39, sa naznakom “za gradnju Dnevnog centra“.

Picerija i restoran

Kosićka obećava da će čim se postave načelnici u novoj izvršnoj vlasti u opštini snažno inistirati da se konačno odredi lokacija za gradnju ove ustanove.

U privremeni Centar, koji radi u zgradi koju je donirao Nikola Ukropina djeci Igala, štićenici veoma redovno dolaze. Svaki dan imaju neke aktivnosti, likovne, muzičke, čitanje knjiga, ali i stručni rad sa logopedom i defektologom. Svu djecu vode dva puta sedmično u sportsku dvoranu, gdje vježbaju uz stručnu pomoć.

dnevni_c_avan_parkDragica Kosić se javno zahvalila mnogim ljudima koji pomažu, naročito najznačajnijem donatoru, Holanđaninu Fransu Frankelu, koji je nakon kupovine kombija za prevoz djece nastavio da pomaže edukaciju kadra na raznim stručnim seminarima. Ali posebno je zanimljiva bila pomoć britanske turističke agencije „Black mauntain“ iz Herceg Novog, koja je djecu sa roditeljima i vaspitačima vodila u avanturistički park na Lovćen, te na Cetinje.

Ona je zahvalna i zbog dobre prakse Osnovnog tužilaštva u Herceg Novom. Tužioci zapravo sve češće usmjeravaju na Centar kaznene uplate, ali i kažnjenike koji po presudi dobrovoljni rad realizuju u njihovoj ustanovi, u kojoj uvijek nešto treba raditi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code