PRIPREME ZA 28. OKTOBAR – DAN OPŠTINE HERCEG NOVI

PRIPREME ZA 28. OKTOBAR – DAN OPŠTINE HERCEG NOVI

167
0
Podijeli

hn4Pripreme za proslavu 28. oktobra, Dana opštine Herceg Novi uveliko su u toku. Veći dio sportsko zabavnih manifestacija definisan je i narednih dana Novi će nadležni „uglancati” za doček brojnih gostiju i delegacija iz gradova pobratima, ali i drugih crnogorskih opština kao i iz regiona.
Najviše pažnje izaziva svakako postavljanje spomenika Tvrtku I Kotromaniću, što će biti obavljeno za tri dana. Broznano spomen obilježje je dopremljeno prošle nedjelje u Herceg Novi iz zagrebačake valjaonice Ujević. Biće zanimljivo i saznati kako će biti okrenut spomenik, odnosno na koju stranu će gledati Tvrtko.

Planirano je i otvaranje dijela puta Mištica – Trebesin, a osmišljene su i brojne zabavne manifestacije.
U četvrtak 24. okotbora u dvorani Park u 20 časova biće održan koncert beogradske muzičke grupe “Frajle”, a sat ranije u hotelu Light House u Igalu biće priređena izložba slika “Moje sunce”, nastalih tokom humanitarne likovne kolonije.
Dan kasnije svečeni koncert “Gradu u čast” imaće KUD Sloga iz Đenovića, a u galeriji “Jospi Bepo Benković” biće otvorena izložba hercegnovske likovne scene.
Prvi dan vikenda rezervisan je za pozorišnu predstavu produkcije FAVI iz Beograda, ”Francuska snaja”, dok će se u nedjelju i biti svečano otkriven spomenik Tvrtku I Kotromaniću, na Škveru u 11 časova.
Ponedjeljak, 28. oktobar, praznik grada počeće u 10.30 defilom mažoretki i Mjesne muzike Đenovići, Njegoševom ulicom do dvorane Park.
Pola sata nakon toga biće održana svečana sjednica SO Herceg Novi, kada će biti dodjeljene Oktobarske nagrade uz prigodan muzički program.
U foajeu dvorane Park iz kompanije Azmont invesmnt od 24. oktobra pružiće mogućnost svim građanima da pogledaju izložbu odnosno prezetaciju investicije u Kumboru.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code