PRIPREME ZA LJETNJU SEZONU U SLUŽBI ZAŠTITE I SPASAVANJA

PRIPREME ZA LJETNJU SEZONU U SLUŽBI ZAŠTITE I SPASAVANJA

54
0
Podijeli

U hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja u toku su kadrovske i tehničke pripreme za predstojeću sezonu.

– Provjerava se ispravnost protivpožarnih aparata na teritoriji opštine Herceg Novi i prijavljivanje eventualnih kvarova na hidrantskoj mreži, kazao nam je novi načelnik Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj.
– U narednom periodu planiramo da zaposlimo još 4 vozača na ugovor o djelu. Takođe, trebalo bi da budu zaposleni i čuvari Savinske dubrave, što će najvjerovatnije krenuti od juna. Vatrogasna jedinica raspolaže sa 5 registrovanih vozila, od toga i jedno terensko – Lada “Niva”. Trenutno su zaposlena 23 vatrogasca, od toga 5 vozača, i sa ovima koje ćemo angažovati po potrebi, to bi trebalo da bude dovoljno za predstojeću sezonu, smatra Škobalj.
Ukoliko septembar i oktobar budu visokorizični za požare, postoji mogućnost i da se ugovori novim radncima produže, dodao je Škobalj.
Zabrana paljenja na otvorenom počine od 1. juna i trajaće do 30. septembra, kao i ranijih godina. Stoga iz ove Službe apeluju na građane da ne pale na otvorenom prije obavještavanja i konsultacija sa Službom zaštite i spasavanja.
U prilog tome, juče tokom poslijepodnevnih časova došlo je do manjeg požara na Žvinjama. Naime, vlasnici jedne od parcela čistili su dvorište i palili otpad, pa se vatra otrgla kontroli. Ipak, zahvaljujući blagovremenoj reakciji Službe zaštite, poažar je lokalizovan, pa nije bilo veće materijalne ni druge štete, kao ni povrijeđenih.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code