PRIPREME ZA LJETNJU SEZONU U SLUŽBI ZAŠTITE I SPASAVANJA

PRIPREME ZA LJETNJU SEZONU U SLUŽBI ZAŠTITE I SPASAVANJA

69
0
Podijeli

U hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja u toku su kadrovske i tehničke pripreme za predstojeću sezonu.

– Provjerava se ispravnost protivpožarnih aparata na teritoriji opštine Herceg Novi i prijavljivanje eventualnih kvarova na hidrantskoj mreži, kazao nam je novi načelnik Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj.
– U narednom periodu planiramo da zaposlimo još 4 vozača na ugovor o djelu. Takođe, trebalo bi da budu zaposleni i čuvari Savinske dubrave, što će najvjerovatnije krenuti od juna. Vatrogasna jedinica raspolaže sa 5 registrovanih vozila, od toga i jedno terensko – Lada “Niva”. Trenutno su zaposlena 23 vatrogasca, od toga 5 vozača, i sa ovima koje ćemo angažovati po potrebi, to bi trebalo da bude dovoljno za predstojeću sezonu, smatra Škobalj.
Ukoliko septembar i oktobar budu visokorizični za požare, postoji mogućnost i da se ugovori novim radncima produže, dodao je Škobalj.
Zabrana paljenja na otvorenom počine od 1. juna i trajaće do 30. septembra, kao i ranijih godina. Stoga iz ove Službe apeluju na građane da ne pale na otvorenom prije obavještavanja i konsultacija sa Službom zaštite i spasavanja.
U prilog tome, juče tokom poslijepodnevnih časova došlo je do manjeg požara na Žvinjama. Naime, vlasnici jedne od parcela čistili su dvorište i palili otpad, pa se vatra otrgla kontroli. Ipak, zahvaljujući blagovremenoj reakciji Službe zaštite, poažar je lokalizovan, pa nije bilo veće materijalne ni druge štete, kao ni povrijeđenih.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code