Pripreme za opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Pripreme za opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

697
0
Podijeli

images_slike_ilustracija_prva_pomoc_cprPo planu i programu Crvenog krsta Crne Gore, 44. opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, ekipa Podmlatka i Omladine, biće održano u Herceg Novom najkasnije do 23. maja. Članovi mlađi od 15 godina čine Podmladak, a članovi od 15 do 27 godina Omladinu Crvenog krsta.

„Da bi obezbijedili učešće na takmičenju u pružanju prve pomoći, po pravilu Crvenog krsta Crne Gore, potrebno je imati pet ekipa Podmlatka i 5 ekipa Omladine, međutim ove godine imamo više nego zadovoljavajući broj, a to je za sada 15 prijavljenih ekipa“ – kazala je sekretarka opštinske organizacije Crvenog krsta Herceg Novi, Mira Krsmanović.

Picerija i restoran

Osnovna škola Dašo Pavičić učestvuje sa 7 prijavljenih ekipa, Orjenski bataljon iz Bijele 3 ekipe, JU Školski centar 2 ekipe i sa po jednom ekipom Osnovne škole Milan Vuković sa Savine, Ilija Kišić iz Zelenike, kao i Srednja fizioterapeutska škola. Svaka ekipa mora da broji 6 članova, od kojih jedan član predstavlja kapitena ekipe.

Obuke za učešće na takmičenju počele su 13. aprila, svakim danom i to od 19 h za ekipe Podmladka i u 20 h za ekipe Omladine. Iz opštinske organizacije Crvenog krsta su više nego zadovoljni odzivom učenika na obuci. Međutim, kako se bliži kraj školske godine za maturske generacije, a time obaveze učenika oko maturskih ispita rastu, postoji šansa da se broj takmičara smanji.

Profesorica koja vodi obuku, Milica Kovačević, ove godine posebnu pažnju će posvetiti trijažama povreda. Pored nje biće prisutan tim ljekara i medicinskog osoblja koji imaju sertifikate instruktora za pružanje prve pomoći.

Pobjednici na opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći u obje kategorije izboriće plasman na državno takmičenje, koje će se održati 10. i 11. juna, u Domu solidarnosti u Sutomoru.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code