PRIVREDNI SKUP U „REGENTU“: CRNA GORA TREBA DA OJAČA POSLOVNE VEZE SA...

PRIVREDNI SKUP U „REGENTU“: CRNA GORA TREBA DA OJAČA POSLOVNE VEZE SA AUSTRIJOM

92
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Neophodno je jačati veze i saradnju između privreda Crne Gore i Austrije, za što postoji dosta prostora, ocjena je sa skupa austrijskih i privrednika i predstavnika primorskih opština na skupu u hoteleu „Regent Portomontenegro”.

Prema podacima Privredne komore robna razmjena između dvije zemlje tokom 2014. godine iznosila je 33,7 miliona eura, što je pad od 9,8 odsto u odnosu na prethodnu, a pokrivenost crnogorskog uvoza iz Austrije izvozom iznosila je svega četiri odsto.
Osim na poboljšanju trgovinskih veza, potrebno je intezivno raditi i na prenosu znanja i ulaganjima u različite proizvodne djelatnosti. Tokom 2014. godine, Crnu Goru je posjetilo 13.780 turista iz Austrije.
Razgovor u „Regentu” priređen je u okviru posjete austrijskih privrednika Crnoj Gori koju je organizovala Ambasada Austrije u saradnji sa Kancelarijom za poslove privrede Austrije. Herceg-Novi su predstavljali potpredsjednica opštine dr Tamara Vujović, predstavnici Azmonta, Lajthaus grupe i v.d. dužnosti direktora TO Herceg-Novi, Bojana Blagojević.
Potpredsjednica Vujović je govorila o razvojnoj platformi i djelovima strateške agende koja se odnosila na investicije u oblasti infrastrukture, turizma i ljudskih resursa. Nakon zvaničnih obraćanja priređen je koktel na kome su nastavljeni razgovori i kontakti sa gostima iz Austrije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code