PRIVREDNI SUD ODLUČUJE HOĆE LI „ĆELTIKĆOGLU“ PLATITI 4,1 MILION EURA OPŠTINI HERCEG...

PRIVREDNI SUD ODLUČUJE HOĆE LI „ĆELTIKĆOGLU“ PLATITI 4,1 MILION EURA OPŠTINI HERCEG NOVI

154
0
Podijeli

Zahtjev za aktivaciju izvođačkih bankarskih garancija u iznosu od 4 miliona 105 hiljada eura, koji je opština kao investitor projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u Herceg Novom podnijela, urađena je shodno ugovoru.

Aktivacija garancija, koje su obezbjeđenje za korektno izvršen posao, pokrenuta je, jer projekat nije obavljen kako se izvođač obavezao, pojasnio je potpredsjednik opštine, Dragan Janković. Iz kompanije Ćeltikćoglu su podnijeli prigovor na pokretanje aktivacije bankarskih garancija, pa se sada čeka presuda Privrednog suda.
On kaže da je o svemu obavještena KFW banka, te da će upravo od njih i zavisiti kako će dalje biti nastavljen projekat.
– Jedna mogućnost je da sa poslom nastavi podizvođač, ali o tome će odlučiti KFW banka, a mi smo uradili ono što je najbolje za grad, nakon veoma ozbiljnog i dugotrajnog sagledavanja cjelokupne situacije – kazao je Janković.
Izvođaču, turskoj komaniji Ćeltikćoglu, najavljen je raskid ugovora, koji u skladu sa definisanom procedurom i počinje da se primjenjuje od 14. maja ove godine – saopštili su prošle sedmice, investitor, Opština, Agencija za implementaciju projekta, Vodacom i kompanija za nadzor, Dahlem.
Zbog konstantnog neispunjavanja ugovorenih obaveza izvođača, Opština Herceg Novi je u najboljem interesu građana, projekta i predstojeće turističke sezone, odlučila da raskine ugovor – ponovio je Janković.
“Penali” predviđeni ugovorom, koji nakon obračunavanja sada iznose oko 4.800 eura, dnevno teku od februara, a Opština će moći to da naplati od 14. maja.
Kompanija Ćeltkićoglu treba da konzervira i zatvori gradilišta, kako bi do 1. juna građevinski radovi bili završeni.
Prošle godine u februaru, istekao je rok za zvršetak radova, utvrđen na 18 mjeseci, a izvođaču je aneksom ugovora data još godina. On ni nakon toga posao nije priveo kraju, dvije pumpne stanice nije ni počeo da gradi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code