PRIVREDNICI ZELENIKE: AKO MANDIĆ NE UTIČE NA BRŽU I KVALITETNIJU GRADNJU KOLEKTORA...

PRIVREDNICI ZELENIKE: AKO MANDIĆ NE UTIČE NA BRŽU I KVALITETNIJU GRADNJU KOLEKTORA TRAŽIĆEMO NAKNADU ŠTETE ZBOG IZGUBLJENE DOBITI

112
0
Podijeli

Već godinu traje izgradnja kanalizacione mreže, magistralnim putem kroz Zeleniku, ali veoma sporo, a trasa polaganja kanalizacionih cijevi, proteže se duž čitavog naselja.

Poslovanje privrednika Zelenike je ugroženo i zato su se peticijom obratili predsjedniku opštine Herceg Novi, Dejanu Mandiću. Vlasnici ugostiteljskih i trgovinskih objekata tvrde da se radovi izvode parcijalno, duž čitavog puta, odvojeno na više mjesta, pa je čitav reon pretvoren u gradilište, zbog čega trpe posljedice.
– One se ogledaju u zagađenosti vazduha i okolnih prostora prašinom, prljavštini okoline u sred blata iz prokopanih kanala, izuzetnom povećanju saobraćajne gužve, koju izazivaju zastoji i nagomilane radne mašine na gradilištu, smanjenju parking
prostora u reonu poslovnih objekata, otežanom, pa i rizičnom, prilazu korisnika naših usluga objektima, stvaranju cjelodnevne nesnosne buke i sl. Sve ovo, veoma negativno utiče na naše poslovanje – tvrde zelenički privrednici i dodaju da im je značajno opao promet, posebno u protekloj turističkoj sezoni.
– Promet je jedva dostizao 50 odsto u odnosu na ranije sezone. Jednostavno, naša klijentela, “bježi” i odlazi na drugu stranu. Neće u prašinu, neće da se izloži opasnosti, da je pogodi kamen ispod nailazećeg vozila, neće da trpi blato i buku, neće da upada u saobraćajni kolaps i rizikuje čak i život. Hoće da ima gdje da parkira vozilo, da kupi nezagađenu hranu i na miru konzumira čiste restoranske usluge – ističu Zeleničani, ne zamjerajući klijentima usluga, ali je, kako kažu, neshvatljivo da se za proteklo
vrijeme nije mogla postaviti mreža na kilometer dužine. Posebno je neshvatljivo, da se mjesta gdje je mreža ukopana ne asfaltiraju i put ne sređuje, kako bi se situacija bar ublažila.
Oni zato od predsjednika opštine traže da urgira i preduzme druge mjere, za koje ocjeni da su potrebne da se radovi ubrzaju i posebno da se djelovi puta na kojima su kanalizacione cijevi položene asfaltiraju i kolovoz na tim djelovima dovede u normalno stanje.
– Uvjeravamo Vas, da mi ekonomski ne možemo dalje podnositi nastalu situaciju, a ne daj Bože, da ona potraje i u jeku turističke sezone. U ovakvoj situaciji očekujemo Vašu pomoć, a ukoliko ona izostane ili bude neuspješna, bićemo primorani da preko sudova zatražimo naknadu štete zbog izgubljene dobiti od odgovornih za ovakvu situaciju – navode u peticiji privrednici Zelenike.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code