PRIZNALI PROPUST I SANIRALI ŠTETU NA PREFARBANIM PLANINARSKIM MARKACIJAMA

PRIZNALI PROPUST I SANIRALI ŠTETU NA PREFARBANIM PLANINARSKIM MARKACIJAMA

91
0
Podijeli

Firma “Tehnogradnja” iz Pljevalja, uklonila je najveći dio štete nastale prilikom farbanja dalekovoda u hercegnovskom zaleđu, prije svega na vrhu-vidikovcu Čakotina, gdje su prethodno radnici prefarbali planinarske markacije i stijene duž prilazne staze, a na obližnjem Matkovića mostu i rubni kamen zaštitnog zida ovog zdanja iz sredine druge polovine 19-og vijeka, potvrdio je našem radiju načelnik Službe za markacije u PK Subra, Željko Starčević.

– Posao na uklanjanju boje obavio je u šestosatnom radu predstavnik Tehnogradnje, Milorad Vujković, koristeći let-lampu i čeličnu četku kao osnovni pribor. Nakon obavljenog posla pozvao nas je da zajedno obiđemo teren, što smo i uradili, dodao je Starčević.
Članovi PK “Subra”, Sekcije za markacije i vodičku službu su po evidentiranju situacije obnovili oštećene markacije, ali nisu bili sigurni hoće li, ko i kada uraditi posao na uklanjanju boje gdje joj nije mjesto.
– Ipak, vrlo brzo smo stupili u kontakt sa predstavnicima Crnogoskog elektroprenosnog sistema, kao i samim izvođačima radova, koji su obećali brzu intervenciju, što se i dogodilo. Smatramo da je sa prethodnim saopštenjem Elektroprenosa (gdje potvrđuju naše ranije navode i šalju izvinjenje) i ovim upravo okončanim radovima na terenu, ispravljen propust i u najvećoj mjeri sanirana šteta, naveo je Starčević.
Danas je zaista rijetko i vrijedno pažnje da neko prizna svoj propust, pa onda još i sanira posljedice u razumnom roku, bez da je na to bio prinuđen nekim obavezujućim rješenjem, novčanom kaznom ili nekim drugim sredstvom prisile.
– Već zbog toga smatramo da je ovaj epilog vrijedan medijskog obraćanja. Nakon svega, sigurni smo da u dogledno vrijeme sličnih problema neće biti. Naručilac i izvođač radova će ubuduće veću pažnju posvetiti zaštiti okoline i opštoj edukaciji, te se nadamo da ćemo u slijedećoj prilici imati to zadovoljstvo da putem medija obavještavamo javnost i o kakvim pozitivnim, zajedničkim akcijama – kaže Starčević.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code