PRIZNANJE KOMPANIJE “THOMAS COOK” TURIZMU CRNE GORE

PRIZNANJE KOMPANIJE “THOMAS COOK” TURIZMU CRNE GORE

177
0
Podijeli

Vodeća britanska kompanija u oblasti putovanja “Thomas Cook” dodijelila je Crnoj Gori bronzanu plaketu “Destination of Excellence” za 2014. godinu, za izvanredan doprinos razvoju održivog turizma.

Ova kompanija je posvećena društveno odgovornom poslovanju, održivosti i zaštiti životne sredine, a program “Destination of Excellence” je ustanovljen u maju 2012. godine, kao okvir za poslovanje u skladu sa principima održivosti.
Program podrazumijeva tri nivoa priznanja, bronzani, srebrni i zlatni, a do danas je 25 destinacija dostiglo nivo koji se zahtijeva za nosioca bronzane plakete, među njima i Crna Gora.
– Ovo priznanje je dodijeljeno našoj zemlji na osnovu istraživanja sprovedenih tokom prethodne godine, u saradnji agencije „Alfa Tours” iz Budve i predstavnika Thomasa Cook-a, koja su pokazala da Crna Gora ispunjava odrednice održivog razvoja turizma zadate programom „Destination of Excellence”. Bronzana plaketa pokazuje da je destinacija razvila politiku održivosti i efikasna je u smanjenju uticaja turizma na životnu sredinu – navode iz NTO.
Thomas Cook Group je jedna od najpoznatijih i najstarijih svjetskih kompanija koje se bave putovanjima, osnovana 1841. godine u Londonu, a danas ima predstavništva u 17 zemalja i broji preko 27.000 zaposlenih. Svake godine 23 miliona ljudi putuje posredstvom ove kompanije.
U Crnoj Gori kompanija Thomas Cook je prisutna od 1998. godine, kada je započeta uspješna saradnja sa agencijom „Alfa Tours” iz Budve, što doprinosi i pozicioniranju crnogorskog turizma u međunarodnim okvirima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code