Priznanje na Sajmu u Moskvi: Crna Gora destinacija sa najboljim plažama

Priznanje na Sajmu u Moskvi: Crna Gora destinacija sa najboljim plažama

644
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

sajam moskva 250316Na ovogodišnjem sajmu turizma u Moskvi  Crnoj Gori je dodijeljena prestižna nagrada, pobjednik je u kategoriji „Destinacija sa najboljim plažama“, saopšteno je iz NTO.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavljaju  crnogorsku turističku ponudu na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu “MITT 2016” u Moskvi, u periodu od 23-26. marta ove godine.

Picerija i restoran

Prema statističkim podacima, u 2015. godini Crnu Goru je posjetilo oko 300.000 turista iz Rusije, koji su ostvarili više od 2,7 miliona noćenja, što je za 6% više nego u prethodnoj godini. Proječno putovanje turista iz Rusije trajalo je 9 dana.

I ove godine Crna Gora ostala je jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Rusije, pa su i očekivanja da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu. Ovo potvrđuju podaci da će Montenegro Airlines obavljati tokom ljetnje sezone (jun – septembar) saobracaj na relaciji Tivat-Moskva-Tivat tri puta dnevno, a na relaciji Tivat -­ Sankt Peterburg -­ Tivat četiri puta nedjeljno. Za predstojeću ljetnju sezonu iz Rusije prema Crnoj Gori ugovoreno je oko 80 rotacija nedeljno. U pitanju su redovne linije i čarter letovi ruskih avio kompanija (Aeroflot, Siberia AIR, Globus AIR, Nord Star, Rossiya AIR, Ural AIR, Yamal AIR, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air, Royal Flight AIR…).

Delegaciju Crne Gore predvode predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić. Predstavnici crnogorske delegacije će u Moskvi održati niz sastanaka sa predstavnicima turističkih organizacija, turoperatora, predstavnicima medija.

U okviru prezentacije turističke ponude Crne Gore na štandu NTO CG svoju ponudu predstavljaju turističke organizacije  Budve, Bara, Herceg Novog,Tivta, Ulcinja i Kotora, turoperator „R-Tours“, hotelske grupe „HG Montenegro Stars“, „Queen of Montenegro“, „HG Budvanska Rivijera“, kao i kompanije „Montenegro Airlines“, „Beppler i Jacobson Ltd.“, „HIT Montenegro– Hotel Maestral“, Dukley Gardens, turistička agencija Explorer i mnogi drugi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code