PRODAJA “AMERIKE” NIJE JEDINO RJEŠENJE ZA PORAVNANJE “VEKTRA BOKA” – “VODOVOD”

PRODAJA “AMERIKE” NIJE JEDINO RJEŠENJE ZA PORAVNANJE “VEKTRA BOKA” – “VODOVOD”

109
0
Podijeli

restoran amerikaDa bi “Vektra Boka” izmirila dug za vodu dala je hercegnovskom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” doo svoj objekat na Belavisiti, mliječni restoran, znan kao ”Amerika”. On će biti prodat na javnoj akuciji, po odluci i oglasu Privrednog suda, kako bi “Vodovod” izmiro dug prema EPCG koji dostiže cifru od 700.000 eura.
Time bi krug međusobnih dugovanja trebalo da bude zatvoren, ako je sve to tako? Jer, predsjednik Odbora direktora “Vektra Boke”, Milić Popović u aprilu prošle godine kazao nam je da nije tačno da su prodali bilo koji svoj objekat. On je tada negirao neke medijske, kao i navode sindikalaca i lokalnih političara da su prodali restoran “Levanger” u Igalu i Mliječni restoran kako bi namirili dugovanja za struju EPCG, odnosno za vodu JP „Vodovod i kanalizacija”. – Nije tačno da smo to prodali, tačno je da smo dali kao garanciju restoran Levangar za izmirenje duga za struju, do momenta pribavljanja potrebnih sredstava, a slično potraživanje imamo i od „Vodovoda” – kazao je Milić tada.
Međutim, u današnjem telefonskom razgovoru Milić Popović potvrđuje nam da jeste sudskom odlukom donešen zaključak o prodaji „Amerike”, ali da do toga možda i neće doći.
– Pokušavamo da i prije toga dođemo do sredstava i drugačijeg poravnanja duga za vodu koji imamo, tako da možda do prodaje objekta neće ni doći – kaže on.
O kakvom novom rješenju je riječ nije mogao da nama kaže. S druge strane, postojeće-nepostojeći v.d. ili dirktor „Vodovoda” Zoran Šabnović izjavio je nekim medijima kako je Privredni sud donio odluku 25. septembra, da se restoran „Amerika” proda što će i učiniti na javnom nadmetanju 22. oktobra.
Objekat ”Amerika” je površine 257 kvadratnih metara i procijenjen je na 505.846 eura, a dug njihovog preduzeća za utrošenu struju iznosi oko 700.000 eura.
Može se postaviti i pitanje kako Šabanović može zastupati prava i interese ovog preduzeća kada još uvijek nije razjašnjeno je li ili nije na čelu preduzeća, jer mu za to saglasnost nije dala Skupština.
Status Zorana Šabanovića u „Vodovodu” još ”visi u vazduhu” i dalje nema odgovora, ko ga je imenovao, nakon isteka mandata, Upravni odbor preduzeća, ili predsjednik Dejan Mandić?
Uz sve to račun „Vodovoda” je već dugo blokiran, radnici nisu primili platu mjesecima, osim sporadičnih isplata, koje je pomogao Sindikat preuzeća.
Na sajtu „Vodovoda” nema nikakvih informacija. Iz menadžmenta se i dalje ni slučajno ne javljaju na pozive Radija Jadran i biraju medije kojima daju podatke, bilo da je riječ o kvarovima na mreži, bilo o poslovnoj politici. Imali bismo dosta pitanja, na koja, vjerovatno, oni nemaju odgovore.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code