Prodavcima cvijeća na ulazu u novsku pijacu opet zabranjena prodaja

Prodavcima cvijeća na ulazu u novsku pijacu opet zabranjena prodaja

18
Podijeli

Insprektori Komunalne policije Herceg Novi, jutros su, o ukviru redovnih inspekcijskih nadzora, „naredili“ vanpijačnim prodavcima ispred novske pijace, da uklone svoj asortiman i „oslobode“ lokaciju, pošto za to nemaju nikakvo odobrenje lokalne uprave.

Njima je jutros uručen poziv da se u ponedjeljak u 14 h jave u Službu Komunalne policije radi nastavka postupka.

Picerija i restoran

Riječ je o 6 lokalnih prodavača i prodavačica na ulazu u pijacu, koji već godinama, subotom ujutru na pazarni dan, iznesu cvijeće, po nešto i prodaju za par sati i nakon toga ih, do sljedeće subote nema. Kako nam priča jedna od njih, Zorica Drakulić Vidaković, njima još zvanično Opština nije dodijelila nikakvu lokaciju, gdje bi mogli par sati da prodaju ono što donesu, a da zbog toga nemaju problem sa Komunalnom policijom:

„Ovo je ista situacija koja se desila i prošle godine, kada su inspektori Komunalne policije nastupili vrlo grubo, i ćerali nas kao da smo kriminalci, a ne ljudi koji pošteno rade. Njih nije briga kolika je nama šteta nanijeta, jer nam je svima ostalo između 50 i 70 buketa za prodaju. Prošle godine razgovarali smo sa tadašnjom predsjednicom u prisustvu Zorana Bijelića i tadašnjeg sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilije Peulića. Tada nam je rečeno da ćemo dobiti trajna mjesta i da nas niko više neće tjerati“, priča rezignirano Vidaković.

U međuvremenu su podnijeli zahtjev za dodijelu prikladnog mjesta za prodaju ali još povratnu informaciju nijesu dobili:

„Rečeno nam je da moramo kupiti neke stolove, dati za njih po sto eura, od nekog privatnika koji je sarađivao sa Opštinom, međutim, ni od toga ništa“, kaže Drakulić Vidaković.

Ona dodaje da su sve ove godine radili po „odobrenju“ koje im je dao nekadašnji predsjednik Opštine, Dejan Mandić. Od tada, niti mogu dobiti zvanično lokaciju niti može proći godina a da ih Komunalna policija „ne otjera“.

Na drugoj strani, načelnica Komunalne policije, Marija Andrić, pojašnjava da je riječ o uobičajenoj kontroli koju rade inspektori.

„Nije bilo nikakvih represivnih mjera, samo standardna kontrola. Obavljen je inspekcijski nalog, utvrđeno da se na prostoru ispred pijace obavlja vanpijačna prodaja, zbog čega je prodavcima uručen poziv da se radi nastavka postupka jave u prostorije Komunalne policije. Dakle, ide se sa najblažim mjerama“, kaže ona.

Dodaje da je sada neophodno da prodavci ponovo „krenu u proceduru“, odnosno podnesu zahtjeve nadležnom Sekretarijatu da im se dodijeli lokacija:

„Oni to jesu uradili i prije dvije godine, međutim, bili su odbijeni, jer im nije pronađena lokacija. Mi smo sada primijenili najblažu mjeru, ukazivanje, dakle inspektori nijesu pisali prekršajni nalog. Oni će sada morati da uklone svoje „tezge“ do dobijanja lokacije i rješenja“, pojašnjava ona dalje.

Pronalaženje lokacije je u ingerenciji Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju.

18 Komentari

 1. Svi znamo da komunalna može samo na nas, da kažem obične ljude da istresa i iživljava i da glume neke gangstere, ove ostale ne smiju ni da pogledaju, a kamoli da im šta urade…

  21
  1
 2. Jesu li ovo specijalci u okviru akcije “Cvijece” zestoko udarili na visak iz novskih basti, pa smo primorani kupovati one plastikanere iz Holandije … Ocete li ostaviti te zene na miru? Kakvi stolovi i bakraci… najljepsi dio pijace mi ometate u radu…nema vas dje treba

  22
 3. Šta će jadne bakice kada u gradu nemaju gdje da prodaju cvijece, a uz to ne znaju da “trava” bolje prolazi, ne trebaju nikakve tezge ni stolovi.

  18
 4. Bilo bi lijepo kada bi na svakom kantunu bila po jedna prodavacica cvijeca.Kome to smeta……..Dopada mi se komentar Djordja Matkovica ,veliki pozdrav.

  16
 5. Eto,samo su oni jedino smetalo u gradu.Sve je idealno,osim njih.Sve ste doveli u red,ostali su vam prodavaci cvijeca.Sram ih bilo,jos bi da se obogate.

  18
 6. A sto vam smetaju lokalni prodavci koji nijesu nakupci nego prodaju svoje cvijece.Ako udjete na pijacu necete naci ni jedan lokalni proizvod.Valjda je vaznije ukloniti prodavce cvijeca nego dilere droge,oruzja i ludake koji pucaju po narodu.Ovo je dokazano ludi narod.PUSTITE LJUDE S MIROM.

  28
  2
 7. Sta radi auto parkirano na trgu i to sa druge strane ovih kugli? I moze li policija objasniti (kaznjavanjem naravno) vozacima smart-a da za njih vaze ista saobracajna pravila kao i za ostale ucesnike u saobracaju, bez obzira sto voze pola auta i misle da su cool.

  22
 8. Lako je prodavacice cvijeca kontrolisati “u okviru redovne kontrole”.
  Sto ne zaredjaju oko ponoci i ne izmjere buku u gradu koja potice od divlje muzike nekontrolisanih kafedzija.
  Moze biti sto pedeset decibela nikad nece doci “u okviru redovne kontrole”

  32
  7
 9. Šta je sa automobilima koji svake subote prave pravi haos da žene teško ulaže a još teže silaze sa pijace jer pojedinci blokiraju put do pekare.Ko je za bahatost tih tipova nadležan.?Dižete ukras pijace a smrad od auta i same pjace ne vidite.

  36
  2
 10. Spanski film “Prodavacica ljubicica” iz 1958. godine je najvjerovatnije bio prvi prvi strani film koji je kolektivno zapalio publiku ne samo u Herceg Novom vec i citavoj Jugoslaviji. Igrala je i pjevala Sara Montiel koja je tada kod nas bila nevjerovatno popularna. Radnja filma je odgovarala vremenu u kojem je film sniman. Lijepa mlada ulicna prodavacica ljubicica napravi karijeru kao pjevacica i ima romansu sa jednim aristokratom…
  Vremena su se promijenila, izgleda da je birokratija izgubila osjecaj za malog covjeka, pardon – zenu. Nisam primjetio da i muskarci na tom mjestu prodaju cvijece.
  Svakog ljeta na odmoru sam tu kupovao cvijece da ponesem na groblje.
  Nadam se da time nisam previse ostetio privredu Herceg Novog i Crne Gore.
  Nego, kada pogledam fotografiju i vidim dvije oglasne table na zidu smrkne mi se! Kako je moguce da grad dozvoljava da se mjestani moraju boriti sa kojekakvim nakaradnim oglasima da bi na tablu zakacili osmrtnicu?
  Zar nije moguce napraviti nekoliko manjih prikladnih tabli koje bi bile oznacene iskljucivo za osmrtnice i na kojoj bi bio neki neutralni pogrebni znak poput grane palme?
  PS – Glumica i pjevacica Sara Montiel je umrla 2013. godine. Radio Jadran bi mogao da podsjeti svoje sijede slusaoce i emituje tu i tamo pjesmu “La Violetera” koju pjeva Sara Montiel – mozda bas onda kada se na radiju bude govorilo o temi prodavacica cvijeca. Pjesma “La violetera” se moze naci na Youtube upravo u sekvenci istoimenog filma.

  25
  4
 11. Ažurni kad su ove zene u pitanju,a kod prodaje cigara,divlje gradnje,fekalija,dilera soba, uzurpacije trotoara,kamenoloma,i ostalih svakodnevnih pojava,e tu ne nadlezni,i zauzeti.E tesko ovom drustvu,kad ne mozes zaraditi koji euro prodajuci cvijece…

  57
  2
  • Upravo tako, plus uzurpacije Stepenista, prolazu ugostiteljskim mobilijarom u Starom Gradu…tu ni ne prilaze /ili ne smiju a svaku dan prodju po pet puta/
   Dokle…???

   29
   3
 12. Mnogo je vazno da tu sirotonju rascerate ….a sto ne udjete u pjacu i zatvorite je za sva vremena
  . Da li ima neko da vidi taj glib i smrad nase pjace.Kakva bijedna vlas i prije i sad . POGLEDAJTE NA STA LICI TO…PIIIII

  46
  1

Ostavite komentar

*

code