Prodavcima cvijeća na ulazu u novsku pijacu privremeno “zeleno svjetlo”

Prodavcima cvijeća na ulazu u novsku pijacu privremeno “zeleno svjetlo”

3
Podijeli

Vanpijačni prodavci cvijeća, u Herceg Novom, dobiće privremeno odobrenje Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju za obavljanje ovog posla, budući da trajnog rješenja za sada još nema.

Njima su, podsjećamo, protekle subote, obavljajući redovan inspekcijski nadzor, inspektori Komunalne policije, “naložili” da uklone cvijeće, i da se obrate lokalnoj upravi radi daljeg postupanja.

Picerija i restoran

Prema riječima sekretara, Aleksandra Kovačevića, ovo je prvi korak, odnosno znak dobre volje lokalne uprave, da im se izađe u susret do iznalaženja stalne lokacije. Prodavci od sjutra mogu da se obrate Sekretarijatu sa zahtjevom:

“Na zahtjev ćemo svakako pozitivno odgovoriti. Onda ćemo na mjesečnom nivou to nekako produžavati, ali o tom potom. Oni su za sada tražili da to bude samo par sati subotom, pa će odobrenje i dobiti samo za subotu”, pojasnio je on.

Prodavci su, prema riječima Kovačevića, naglasili da će im ta lokacija biti neophodna samo još do 15. novembra, dok bude bilo cvijeća.

Sa druge strane, Kovačević naglašava da će se kasnije, za postavljanje nekog privremenog objekta za njih na pijaci, ipak konsultovati na “višim instancama”, budući da  po novousvojenom Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, većina ingerencija nije na lokalnoj upravi.

Inače, prodavci cvijeća su već jednom podnosili zahtjev lokalnoj upravi da im  dodijeli trajno mjesto na pijaci, ali su bili odbijeni.

3 Komentari

  1. Sve je to lijepo ali ponekad se ne moze procitat osmrtnica ili oglas sa oglasne table zbog ovih prodavacica, a valjda je oglasna tabla tu stavljena sa namjenom i po odobrenju. Neka prodavacice cvijeca zakupe tezgu kao i prodavci krtole jer bi trebali svi bit isti. Ili dozvolimo da se i povrce i voce prodaje na svakom cosku.

    5
    1
  2. Koje po redu je to privremeno rešenje godine prolaze a vi adekvatno rešenje nemate.Puštite čeljad nek obavljaju svoj posao.kupite im stolove da izlože lijepo svoju robu kad završe prodaju nek ih sklone na pijacu.Nedirajte ljepotu i nešto štoo već godinama tako fukcioniee.

    12
    6

Ostavite komentar

*

code