Program povodom 150 godina od rođenja Sv. Leopolda Mandića i postavljanje obilježja...

Program povodom 150 godina od rođenja Sv. Leopolda Mandića i postavljanje obilježja na njegovu rodnu kuću

2580
5
Podijeli

sastanak sa hrvatskim drustvom cgU organizaciji programa povodom godišnjice rođenja velikog sveca rimokatoličke Crkve i ekumeniste, koji je rođen u Herceg Novom, Sv Leopolda Mandića, Opštini Herceg Novi saradnju je ponudilo Hrvatsko građansko društvo Crne Gore. Na dan njegovog rođenja 12. maja biće postavljeno spomen obilježje na žutu zgradu na Škevru, u kojoj je svetac rođen.

Na satanku sa predsjednicom opštine, Natašom Aćimović, dogovoreno je formiranje radne grupe za pripremu tog događaja.

Picerija i restoran

Predstavnici Hrvatskog građanskog društva iskazali su zadovoljstvo što Opština Herceg Novi podiže obilježje Sv. Leopoldu. Sastanku su prisustvovali prvi predsjednik Hrvatskog građanskog društva, Tripo Šubert, predsjednica podružnice Herceg Novi, Sanja Crnić, kao i član Upravnog odbora hercegnovske podružnice, Vicko Martić. U razgovoru su učestvovali i savjetnik predsjednice Opštine Herceg Novi, Mladen Ivanović, sekretarka za kulturu Tamara Lepetić i konzervator Goran Skrobanović.

–      Zahvalni smo što će se ova ideja, za koju smo se i sami zalagali još od 2005. godine, sada i realizovati. Zadovoljni smo raspoloženjem u Opštini Herceg Novi – kazala je nakon sastanka, Sanja Crnić.

Takođe, predsjednica Opštine je upoznala goste sa projektom kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine, ističući da očekuje podršku katoličke zajednice u Boki, koja je od velikog značaja za jedan ovakav projekat.

5 Komentari

 1. LEOPOLDU SVAKA ČAST, BIO JE BLAGA I TOPLA DUŠA, A VELIKA ENERGIJA, SNAGA U ISPOVJEDIMA. ALI, DA LI BAŠ SVI IMAJU I MORALNO PRAVO DA SE NJIME BAVE I TO BAŠ OVI IZ TZV. “ODBORA”?? ? JER TU IMA I OSVJEDOČENIH …. S DOSIJEOM POZNATIM POLICIJI. TO JE SRAMOTA ZA SVETOG ČOVJEKA I SRAMOTA ZA GRAD. NIJE BAŠ DA SVI IMAMO KRATKO PAMĆENJE U NOVOME.
  0  0
 2. molim vas neko stručan da objasni
  zašto je Hrvatsko građansko društvo il kako god, ili bilo koja ekipa sa dodatkom hrvatsko zadovoljna
  jel dotični svetac bio Hrvat ili katolik
  jesmo li svi katolici u Boku Hrvati, il ja mogu biti Srbin katolik ili Italijan katolik ili Bokelj ili Crnogorac katolik
  dokle se ovi naši ponižavaju, pa znaju li iđe išta
  0  0

Ostavite komentar

*

code