Programi Belavista ars: Slijedi i premijera pozorišne predstave “San ljetnje noći”

Programi Belavista ars: Slijedi i premijera pozorišne predstave “San ljetnje noći”

1352
0
Podijeli

vitezovi belavista ars 1Protekle dvije večeri organizovana su još dva programa na Belavisti,u okviru manifestacije Belavista ars. Veče filma posvećeno klasicima crno bijele ere za djecu i odrasle sa dva filma Čarlija Čaplina. ‘Dijete’ je Čaplinov prvi dugometražni film, snimljen 1921. Ova komedija se smatra  remek djelom nijeme ere filma. Autor  scenarija i režiser, Čarli Čaplin takodje igra glavni lik – Beskućnika. Drugi film je ‘Savremeno doba’,  Čaplinov komični klasik iz 1936. Bavi se temom nesnalaženja običnog čovjeka u  savremenom industrijsko – tehnološkom dobu. Ovo je poslednji film u kojem se pojavljuje Čaplinov alter–ego ‘Beskućnik’ koji na kraju ovog filma simbolično nestaje na horizontu. Obje projekcije bile su odgeldane s pažnjom.

Sinoć je uslijedila i radionica za djecu: MASKE, LIKOVNI TEATAR. Vodila je  Senka Domović – Bulut, kao dio projekta ‘San ljetnje noći – upoznajte Šekspira. Radaionica će trajati od 17.30 – 19h .

Picerija i restoran

Organizator Belavista arsa je  Mjesna zajednica Herceg Novi, a autorka koncepta dramaturškinja i rediteljka Slađana Vujović, koja je zadovoljna realizacijom dosdašnjih programa  najavljuje do kraja mjeseca nove, od kojih je najznačajnija i premijera pozorišne predstave:

– Programi su bili posjećeni i dobro prihvaćeni, od domaće i strane publike. Interrsantno je da je to četvrta radionica u nizu koja je sinoć održana vezana za projekat o Šekspiru. Novska djeca su  učestvovala u stvaranju pozorišne predstave, to jeste adaptacije Šekspirove komedije “San ljetnje noći”. Premijera ove predstve planirana je za 29.spetembar na otvorenoj lokaciji u Starom gradu ukoliko uslovi dozvole a ako ne onda u Dvorani Prak – kaže za Radio Jadran Slađana Vujović.

Od profesionalaca u predstvi učestvuju novski glumci, Dejan Đonović. Miloš Pejović, Bojana Malinovska, a režiju potpisuje Slađana Vujović.

Sljedećeg vikenda je na programu još jedno veče nijemog filma, kao i veče ever green i solo pjevanja sa izvođačima iz Herecg Novog.

Ljeto na Belavisti je po mnogo čemu bilo izuzetno, ako izuzmemo pomjeranje programa sa avgusta na septembar, zbog preklapanja i nesporazuma sa organizatorima Trga od ćirilice. Publika je bila iznenađena kvalitetom  dešavanja  koji je zadržavao prolaznike da ih do kraja isprate.

–  To znači da komercijala nije neophodna, pogotovo u ovakvom ambijentu. Radili smo i na specifičnom nivou zvuka, da bude tiho, čime je publika bila oduševljena, jer mnogi su pratili program i mogli da pričaju… Takođe radionice sa djecom su bile veoma kreativne i većina njih će učestvovati u pozorišnoj predstvi. Imali smo i fantastičnu radionicu stripa, koju je vodio Nikola Ćurčin, u kojoj su djeca crtala stripove neku vrstu  stori bordinga iz komedije Šekspira San ljetnje novći. Tu smo otkrili prave talente. Šarmu manifestacije doprinijeli su i novski vitezovi i još mnogi drugi – priča Slađana Vujović .

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code