Prohodno: Izvinjenje ministra Brajovića za svaki minut zastoja na putu Podgorica –...

Prohodno: Izvinjenje ministra Brajovića za svaki minut zastoja na putu Podgorica – Budva i drugim pravcima

0
Podijeli

Nakon skoro višemjesečnih radova, mučnog čekanja u kolonama putem Podgorica-Budva više nema zastoja, jer su izgrađeni bulevar i kružni tok preko Zavale. Svi putevi su u Crnoj Gori od danas prohodni, kazao je obilazeći dionicu  Podgorica – Cetinje – Budva, ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović.

budva kruzni tok“Minulih mjeseci uspješno je rekonstruisano preko 35 km mreže magistralnih i regionalnih puteva. Izgrađene su treće trake, sanirane ili zaštićene postojeće kosine, ojačani ili izgrađeni novi objekti na trasi” kazao je ministar Brajović i dodao da je “osim radova na rekonstrukciji završeno i investiciono presvlačenje asfaltnih kolovoza i to na području južne regije oko 3 km, centralnom dijelu 18 km i sjeveru oko 20 km. Ako se uzmu u obzir svi projekti ukupno je ugrađeno oko 150.000 t asfalta” – naveo je Brajović.

Picerija i restoran

On je kazao i da mu je žao svakoga minuta provedenog u koloni bilo koga našeg građanina ili turiste koji je došao u Crnu Goru.

Pored  magistralnog puta Podgorica – Cetinje – Budva, u potpunosti su završeni i radovi na dionicama Tuzi – Pljoče, lokalitetu Trubjela na magistralnom putu Nikšić – Vilusi.

budva brajovic 260616Brajović je rekao da je izgradnjom bulevara Bečići – Budva riješeno jedno od većih uskih grla na crnogorskim drumovima, izraženo pogotovu u špicu turističke sezone.

Zadovoljan je i predsjednik opštine Budva, Srđa Popović, koji se takođe izvinio svima koji su se proteklih mjeseci zatekli u kolonama. Spajanje dva bulevara Budva – Bečići učiniće da velike gužve na ulazu u Budvu, naročito izražene tokom turističke sezone, postanu prošlost, naglasio je Popović, zahvalan Vladi, resornom Ministarstvu, Direkciji za saobraćaj i izvođaču “Bemaxu” na kvalitetnom i rekordno obavljenom poslu. Predstoji da Opština hortikulturno uredi i osvijetli kružni tok i bulevar.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code