Projekat “HOLISTIC”: Bolja zaštita od požara državne granice

Projekat “HOLISTIC”: Bolja zaštita od požara državne granice

1216
1
Podijeli

Dubrovnik je protekla dva dana bio domaćin projektnog stastanka povodom realizacije prekograničnog projekta pod nazivom “HOLISTIC”. On podrazumijeva  postavljanje sistema video nadzora za otkrivanje šumskih požara na tri lokacije, instalaciju GPS uređaja u vatrogasna vozila, te postavljanje panela za vizualizaciju indeksa opasnosti od požara.

vatrogasci dubrovnik holistic 170616 Partneri  su iz: Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke.

Picerija i restoran

–  Projekat treba da unaprijedi zaštitu državne granice od požara. Herceg Novi kao grad partner trebalo bi da dobije termovizijsku kameru koja služi za rano otkrivanje požara – kazao je rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Aleksandar Škobalj.

On je sa komandirom Vatrogasne jedinice Herceg Novi, Vidakom Vukovićem, koji je imao prezenatciju “Prevencija požara na graničnim prelazima – izazovi i šanse”, bio jedan od učesnik skupa.

Na projektnom sastanku bili su i načelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnika, Ana Kordić, načelnik Vatrogasne jedinice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, kao i komandir Vatrogasne jedinice “Konavli” Mario Magud.

Duborvačko-neretvanska županija je partner u projektu “HOLISTIC” koji se sufinansira sredstvima Evropske unije, a putem programa prekogranične saradnje “IPA ADRIATIC”. U njemu učestvuje preko 20 partnera. Obrađuje dvije važne teme: zaštitu od požara i ublažavanje posljedica potresa, odnosno mjerenje uticaja seizmičke aktivnosti na zgrade od javnog interesa na području najjužnije hrvatske županije.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code