Projekat Portonovi predstavljen u Dubaiju

Projekat Portonovi predstavljen u Dubaiju

2
Podijeli

Kompanija Azmont Investments predstavila je prvi dio Portonovi projekta – najnovije luksuzne destinacije na Jadranu, na događaju koji je organizovan u hotelu One&Only Royal Mirage u Dubaiju, u utorak 15. novembra 2016. godine. Portonovi, projekat vrijedan 650 miliona eura koji se gradi na predivnoj crnogorskoj obali, u Boki Kotorskoj, kreiran je tako da bude destinacija za najprobirljivije svjetske putnike. U planu je da prva faza bude otvorena u drugoj polovini 2017. godine, saopšteno je iz ove kompanije.

portonovi-dubai-2Kompanija je zvanično najavila prodaju prvih stanova i apartmana na događaju namijenjenom za trište Bliskog Istoka u hotelu One&Only Royal Mirage. Ovaj dio mediteranske obale za kratko vrijeme postao je jako zanimljiv kako za posjetioce tako i za investitore sa Bliskog Istoka. Dodatno, uz najavljene direktne letove kompanije FlyDubai u prvoj polovini 2017. godine, ali i slobodni vizni režim za UAE građane, dodatno doprinosi atraktivnosti. Sofisticirane nekretnine, koje su smještene na uskom i ekskluzivnom dijelu zaliva, karakteristične su po spektakularnim pogledima; ovo je ujedno savršena lokacija za super jahte i istraživanje 300 kilometara duge i veličanstvene obale, nalik fjordovima, odakle ujedno imate i brz pristup ostatku Jadrana.

Picerija i restoran

„Kreiramo destinaciju koja će prevazilaziti očekivanja, a ujedno pružati neka od najboljih iskustava današnjice i postati mjerilo kvaliteta ubuduće’’, istakao je predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments Ahmet Erentok (Ahmet Erentok).

portonovi-dubai-1 „Jako smo zadovoljni i počastvovani interesovanjem koje UAE građani imaju za Crnu Goru, a ovaj događaj je poslužio kao zvanično predstavljanje Portonovog našim prijateljima u ovom regionu. Sigurni smo da će Boka Kotorska postati drugi dom našim partnerima, investitorima, ali i redovim gostima One&Only-ija’’ – rekao je Erentok.

Portonovi će biti dom prvog One&Only-ija u Evropi, a otvaranje se očekuje u 2018. godini. One&Only Portonovi će imati približno 120 luksuznih soba, apartmana i vila, brojne mogućnosti za restorane i prodajne objekte, kao i centar za wellness i zdrav život u saradnji sa svjetski priznatim Espace Chenot Health Wellness Spa koji će gostima omogućiti izvanredno wellness iskustvo na novoj destinaciji. One&Only Portonovi će postaviti nove standarde za goste i njihovo iskustvo kroz savršenu uslugu i ponudu, na taj način redefinišući shvatanjeluksuza u regionu. Istovremeno, biće ogledalo crnogorskih prirodnih ljepota, navode iz Azmonta.

portonovi-cgi-2Jean-Michel Gathy i njegov tim iz kompanije Denniston International Architects zaduženi su za arhitekturu i enterijer, kao i dizajn eksterijera koji okružuje rizort.

“Veoma smo uzbuđeni što smo domaćini događaja na kome se predstavlja Portonovi i to baš u ovom regionu. One&Only je neuporediv rizort kojeg karakteriše krajnji luksuz i nevjerovatan portfolio spektakularnih destinacija, među njima, Crna Gora nije izuzetak’’, komentarisao je predsjednik i direktor za operacije u One&Only Resorts Philippe Zuber (Filip Zuber).

„Radujemo se otvaranju našeg prvog rizorta u Evropi, i to je nešto što su i naši gosti tražili. Portonovi je savršena lokacija i sinonim za podsticanje na promjene. Ujedno i značajna investicija na nivou cijelog regiona. Čvrsto vjerujemo da će Portonovi postati nova elitna destinacija u Evropi i to upravo za najsofisticiranije i najzahtjevnije putnike’’.

portonovi-cgi-1Azmont Investments, kompanija koja stoji iza elitnog Portnovi rizorta u Boki Kotorskoj od 2012. godine aktivno investira u zemlju. Pored Portonovi rizorta, doma prvog One&Only-ija u Evropi, kompanija radi mnogo više od ulaganja 650 miliona eura u ovaj projekat; Azmont je inicirao i podržao uspostavljanje međunardonih studija za hotelijerstvo na Univerizitetu Donja Gorica. Ova inicijativa je u skladu sa namjerama i fokusom Vlade na stvaranje kompetitivne destinacije kada je u pitanju luksuzni turizam.

“Zahvaljujući dešavanjima koje smo imali prilike da pratimo tokom posljednje decenije u regionu, shvatili smo da kao moderan investitor projektima moramo pristupati strateški i na više nivoa’’, rekao je predsjednik Odbora direktora kompanije Ahmet Erentok.

portonovi-dubai-3“Ako se fokusiramo samo na fizički razvoj mjesta, to neće donijeti dugoročan uspjeh. Postoji potreba za ulaganjima koja će imati dugoročan efekat i to su upravo obrazovanje i ljudski resursi. Imamo zaista veliko interesovanje studenata za međunarodne studije za hotelijerstvo i željno išekujemo prve diplomce koji će postavljati nove standarde u turizmu’’.

Spektakularni rizort na površini od 26 hektara imaće 290 jedinica – od luksuznih nekretnina kao što su prostrane gradske kuće smještene u srcu Portonovi naselja koja odišu meditarenskim stilom, do stilizovanih vila ušuškanih u uređenim vrtovima, te uglađene penthouse stanove koji gledaju na marinu.

2 Komentari

  1. ljudi sa slike zrače iskustvom i znanjem,zrelošću i sigurnošću,pa ih uporedite sa našom lokalnom elitom…dobro sve pogledajte vi koji ste protiv….

Ostavite komentar

*

code