PROJEKAT PORTONOVI STRATEŠKI VAŽAN ZA CRNU GORU I AZERBEJDŽAN

PROJEKAT PORTONOVI STRATEŠKI VAŽAN ZA CRNU GORU I AZERBEJDŽAN

159
0
Podijeli

Turistički kompleks, sa hotelom One&Only u Kumboru – Portonovi nova je spona između Crne Gore i Azerbejdžana i treba da generiše preko 500 miliona eura investicije, rekao je ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović na okruglom stolu pod nazivom „Ekonomska saradnja Crne Gore i Azerbejdžana – partnerstvo za budućnost”.

Tokom posjete predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića Bakuu,
i sam ministar ekonomije i industrije Shahin Mustafajev, koji je kopredsjedavajući crnogorsko-azerbejdžanske međuvladine ekonomske komisije, objašnjava da je projekat Portonovi u Kumboru, sada strateški projekat njegove zemlje u Crnoj Gori.
On nije određivao kada će One and Only Resort biti dostupan za goste. Ali, kaže da radovi teku planiranom dinamikom.
– To je jako važan projekat za moju zemlju. Naši odnosi su na visokom nivou i to dokazuje i posjeta predsjednika Skupštine, koja je jako važna. Projekat Portonovi je proizvod odličnih odnosa dvije zemlje, strateški je važan za Azerbejdžan. Ubijeđen sam da će to biti turistički projekat na najvišem nivou, u cijelom regionu. Teško je da vam dam tačne datume završetka, pratimo dinamiku i u narednih nekoliko godina biće sve završeno, kazao je Mustafajev. On je dodao i da nije samo turizam oblast u koju bi Azerbejdžanci ulagali.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code