Početna Ekonomija Projektovanje puta na Luštici umjesto 160 koštaće 90 hiljada eura

Projektovanje puta na Luštici umjesto 160 koštaće 90 hiljada eura

0

Izrada Glavnog projekta lokalnog puta na Luštici, nakon otvaranja 6 pristiglih ponuda u ponovljenom postupku, povjerena je firmi Projectman doo iz Podgorica, čija je ponuda prvorangirana i najpovoljnija.

Iz opštinske Komisije za  vrijednovanje ponuda navode da je ova podgorička kompanija  za projekat 6 km dugog puta ponudila 89.903 eura sa PDV-om. Zanimljivo je da je procijenjena vrijednost izrade projekta sa uračunatim PDV-om iznosila 160.000 eura, što je skoro 70 hiljada eura manje.

Drugorangirana je bila ponuda podgoričkog Instituta za građevinarstvo koja je takođe bila ispravna, a iznosila je 153 hiljade eura sa PDV-om.

Kao neispravne, odbijene su 4 pristigle ponude: barskog Profil ing-a doo i podgoričkih Put inženjeringa doo, Civil engineer-a doo i Geotechnics, Projects & Consulting-a doo.

U toku je žalbeni postupak, a do njegovog isteka, iz firme Projectman nijesu mogli da daju nikakve detalje.

Riječ je o izradi glavnog projekta lokalnog puta na poluostrvu Luštica, od postojećeg Rose-Krašići do puta Babunci-Krašići, saobraćajnice dužine 6 km i širine 6 m.

Podsjetimo da je izgradnja ovog puta od značajna za gradnju budućeg kompleksa “Montrose”.

Potpisivanjem novog aneksa ugovora sa konzorcijumom firmi Northstar iz Tivta i Equest Capital Limited sa of-šor ostrva Džersi, u decembru prošle godine, Vlada se obavezala da će do njihove lokacije za turistički kompleks “Montrose”, na poluostrvu Luštica, početi izgradnju infrastrukture u roku od šest mjeseci.

Konzorcijum Northstar i Equest Capital Limited zakupio je u septembru 2009. godine 520.000 kvadrata zemljišta, za gradnju turističkog kompleksa visoke kategorije, uz minimalni iznos investicije od 210 miliona eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code