PROLONGIRANA REKONSTRUKCIJA NJEGOŠEVE ULICE

PROLONGIRANA REKONSTRUKCIJA NJEGOŠEVE ULICE

167
0
Podijeli

Do kraja stare godine biće prekrivena prvim slojem asfalta i puštena u saobraćaj, ali tek po Novoj godini Njegoševa ulica koja se rekonstruiše, biće u potpunosti završena.

Radovi jesu prolongirani i neće sve biti gotovo kako je planirano do 24. decembra, ne zbog vremenskih prilika, jer bile su dobre, nego zbog nepredviđenih okolnosti vezanih za instalacije – rekao je novinarima na trasi puta direktor Agencije za izgradnju, Slobodan Popović.
– Nailazimo na elektroinstalcije, telekomunikacione kablove, kao i na vodovodnu mrežu, vrlo plitko, odmah nakon skidanja trotora.
To ne možemo tako ostaviti nego moramo nastojati da sve propisno dovedemo u red, a tu je i problem koji je nastao u Risanskoj ulici – kazao je Popović. Mješaju se atmosferske i kanalizacione vode, pa će zbog svega toga radovi biti i prolongirani.
Tender za javnu rasvjetu biće raspisan narednih dana, a na tom potezu biće instalirane 32 svjetiljke. Cijena jedne biće između 700 i 800 eura, kazao je direktor JP Stambeno komunalno Boris Seferović.
Pripremni radovi za postavljanje kandelabera biće odrađeni u ovom periodu, a kada se nabave slijedi njihovo postavljanje, uz njih biće nabavljeni i kandelabri za Savinu, a oni koji se sada tamo nalaze najverovatnije će biti premješteni na Pode.
Na Savini će biti postavljeno od hotela Plaža do skretanja za Meljine 50 novih stubova javne rasvjete. Nakon završetka rekonstrukcje ove ulice biće smanjen broj parking mjesta, jer će prioritet biti trotoar.
Predstavnik izvođača radova Crna Gora puta, Velibor Međedović objasnio je da je saradnja sa svim preduzećima, kao i sa nadzornim organom odlična.
Narednih dana najviše će se vidjeti kako će sve i izgledati na kraju jer počinju površinski radovi i postavljanje ivičnjaka – kazao je Međedović.
Saradnik nadzorne kompanije MB PROING Biljana Marković takođe je zadovoljna dinamikom izvođenja radova. Svakodnevno je na terenu četvoro ljudi koji isprate svaki detalj na rekonstrukciji ulice.
Popović je takođe danas saopštio da postoje predprojekti i ideje po kojima bi trebalo rekonstruisati dio kod fontane na Toploj.
Ideja je da se tu saobraćaj reguliše kružnim tokom, a tada bi se riješio i problem odovđenja atmosferskih voda.
Projekat rekonstrukcije Njegoševe, zasigurno će prevazići planirana sredstva od 360 hiljada eura, bez javne rasvjete, ali, ipak, će biti finansijski zaokružen.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code