Promenadni koncert i defile Gradske muzike Herceg Novi i mažoretki za Dan...

Promenadni koncert i defile Gradske muzike Herceg Novi i mažoretki za Dan državnosti

2
Podijeli

Defile Gradske muzike i mažoretki, koji su i ovog puta za Dan državnosti, 13. jul, pripremili raznovrstan program, biće priređen sjutra veče od Tople do Trga Nikole Đurkovića, zbog čega će na 15 minuta biti obustavljen saobraćaj glavnom ulicom.

Kapelnica Gradske muzike, Valentina Kulinović kaže nam da će start defilea biti ispred zgrade Opštine, ka glavnom gradskom Trgu;

Picerija i restoran

– Do tamo ćemo imati kratka zadržavanja kod Gradske kafane zbog odigravanja par koreografija. Kad stignemo na Trg, odsviraćemo mini koncert. Kako je planirano, nastupiće kompletan ansambl sa mažoretkama. Pripremili smo lijep i svečan program – kazala je Kulinović.

Na repertoaru će biti koračnice, a u planu je izvođenje i jedne nove kompozicije, koja je izvedena i na proslavi 175 godina Gradske muzike Kotor. Riječ je o poklon kompoziciji “Koračnica Zrinskih”, kolega Gradske glazbe Metković.

Početak defilea je u 20 h. Saobraćaj za sva motorna vozila biće  zabranjen od raskrsnice na Toploj do Trga, od 20 do 20:15 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju.

Tačnije, bez vozila će 15 minuta biti Njegoševa ulica, na potezu od raskrsnice  sa Ulicom Mića Vavića (zgrada „Novljanke“) do Ulice Save Kovačevića.

2 Komentari

  1. Ajde bar nesto. Gosti me pitaju sto se sve organizuje sirom opstine akonto drzavnog praznika. Mislili su da nece stic obic i vidjet sve manifestacije

    6
    2

Ostavite komentar

*

code