Promet na graničnim prelazima manji za 17%, ali ne i gužve

Promet na graničnim prelazima manji za 17%, ali ne i gužve

7
Podijeli

Turistička sezona u Herceg Novom je na vrhuncu, a o tome svjedoči i skoro 40 hiljada turista koji prve dane avgusta provode u gradu pod Orjenom. To je prema podacima TO HN za 8% bolja posjeta u odnosu na isti period prošle godine.

gpgpOsim “uobičajenih” gužvi na magistralnom i lokalnim putevima kroz grad, ponavljaju se i prošlogodišnje gužve na graničnim prelazima, posebno na ulazu u Crnu Goru, na prelazima Karasovići-Debeli brijeg, Vitaljina-Kobila i Zubci-Sitnica.

Picerija i restoran

Proteklog vikenda je posebno bilo mučno čekati u kilometarskim kolonama na prelazima sa Hrvatskom. Turisti koji su sletjeli na Aerodrom u Čililipma u 11 sati u subotu, svjedoče nam da su stigli u Herceg Novi preko Vitaljine-Kobile tek u 22 h.

Ipak, frekvencija vozila tokom proteklog vikenda na ovim graničnim prelazima, kao i plovila u Luci Zelenika bila je za oko 17% slabija u odnosu na isti period prošle godine.

Kako su nam kazali u Službi granične policije, na izlaz iz Crne Gore čeka se svega dvadesetak minuta, maksimalno 45 min. Prema njihovim informacijama, najveće gužve na prelazu državne granice su u ranim jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima.

Još uvijek, kako nam kažu, bilježe veću frekvenciju vozila i turista na ulazu nego na izlazu iz Crne Gore, a očekuju da bi takav trend mogao potrajati još ovog vikenda. Nakon toga, kao i ranijih godina, veći promet vozila i gostiju očekuje se na izlazu iz Crne Gore.

Tokom jučerašnjeg dana, Sektor granične policije, Regionalni centar GP Jug, Odjeljenje granične bezbjednosti Herceg Novi, na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovao je 30.992 putnika, 7.991 vozilo i 18 plovila. Za po jedno lice nije dozvoljen ulaz i izlaz, 5 lica je spriječeno u nezakonitom prelasku državne granice i izdata su 2 prekršajna naloga za plaćanje novčane kazne.

7 Komentari

 1. Zasto ne uvedete ovaj prelaz samo za lokalno stanovnistvo dubrovnika i herceg novog da ljudi mogu da rade usluge prevoza neometano ovo je zalosno

  9
  1
  • Djordje, dozivi to odusevljenje u autu nedje od 11 pa do 3-4 popodne, satima se putnici odusevljavaju na temperaturama od preko 40°C, naravno na suncu, zgodno zar ne?

   13
   2

Ostavite komentar

*

code