PROMJENE U AGENCIJI ZA ZAŠTITU ORJENA – ŽELJKO STARČEVIĆ, PRAVI ČOVJEK NA...

PROMJENE U AGENCIJI ZA ZAŠTITU ORJENA – ŽELJKO STARČEVIĆ, PRAVI ČOVJEK NA PRAVOM MJESTU

338
0
Podijeli

Novu dužnost, v.d. rukovodioca Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, preuzeo je danas diplomirani arheolog, poznati hercegnovski planinar i višedecenijski promoter vrijednosti ove planine, Željko Starčević.

On ističe potrebu da Agencija preuzme aktivnu ulogu u očuvanju i valorizaciji zaštićenih površina na području opštine, gdje po površini i po potencijalnom značaju dominira Regionalni park „Orjen”, proglašen još 2006. godine.
– Cilj je da kroz spoj sa turističkom privredom ostvarimo finansijski samoodrživ sistem koji neće biti budžetski korisnik, već nasuprot − izvor prihoda, a sve to uz preduslov očuvanja prirode, najvrijednijeg resursa našeg zaleđa – ističe Starčević za Radio Jadran.
A kako doći do cilja, po Starčeviću je moguće jedino u tijesnoj koordinaciji sa više segmenata lokalne i državne uprave, turističke privrede, zaštitara prirode, odnosno kvalitetnom saradnjom sa planinarskim klubovima, lovačkim udruženjima i NVO sektorom.
Na mjestu direktora Agencije do sada je bio Branko Vuković, koji je bio „politički” kadar, bez budžeta za rad Agencije, osim za sopstvenu platu. I Starčević je postavljen na inicijativu “Izbora”, ali je vjerovatno jedan od rijetkih sa čijim postavljenjem bi se saglasila ne samo vladajuća koalicija nego i opozicionari.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code