PROMOCIJA: DVANAEST VJEKOVA BOKELJSKE MORNARICE U KOTORU

PROMOCIJA: DVANAEST VJEKOVA BOKELJSKE MORNARICE U KOTORU

165
0
Podijeli

Nova Monografija ,,Dvanaest vjekova Bokeljske mornarice 809-2009-Kotor”, koja je iz štampe izašla 6. januara ove godine, biće promivisana u 19 sati u koncertnoj dvorani crkve Svetog Duha u Kotoru.

Monografija je pripremana više od dvije ipo godine. Obuhvaćeni su događaji koji su dijelom preuzeti iz prethodne monografije, koja je štampana 1972. godine, ali tu su i događanja u posljednjih dvadeset godina, sa tekstovima koji su prvi put štampani.
Posebno su opisana putovanja – izlasci Bokeljske mornarice izvan grada, što je poseban kuriozitet, jer je poznato da je Mornarica prvi put izašla iz Kotora 1908. godine i to u Beč na proslavu 60 godina vladavine cara Franja Josipa.
Od tada, tek 10. septembra 1972. godine bila je u Podgori na proslavi Dana Jugoslovenske ratne mornarice, pomorstva i riječnog brodarstva, kada je primila orden zasluga za narod sa zlatnim vijencem i državnu zastavu.
Od 2001. do 2013. gostovala je 16 puta u Italiji, Hrvatskoj i Srbiji. Poseban dio u monografiji posvećen je i proslavi XII vjekova Bokeljske mornarice 2009. godine. Na kraju je i spisak ordena koje je Mornarica dobila za svoje aktivnosti na očuvanju istorije i tradicije.
Radi se o kapitalnom djelu, sa 284 stranice pisanog teksta i slika visoke rezolucije, formata 31 x 24 cm.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code