Promocija knjige „Kad dodirneš dno“ u dvorani Park

Promocija knjige „Kad dodirneš dno“ u dvorani Park

1186
0
Podijeli

kad dodirnes dno dvorana parkPriču o habrosti i istrajnosti da prebrodi golgotu koju je izazvala pogrešna ljekarska dijagnoza, Novljanin, Josip Tripović pretočio je u knjigu, indikativno nazvanu “Kad dodirneš dno”, čije je prvo izdanje ugledalo svjetlost dana prije četiri godine.
Zbog pozitivnih impresija ali i potrebe da ljudima ukaže na sve kroz šta je prošao, Tripović je u saradnji sa sponzorima pripremio i drugo izdanje, koje je iz štamparije “Biro konto” izašlo u decembru prošle godine.
Nakon promocija u Parizu, Podgorici i Tivtu, na red je došla i promocija u Herceg Novom. Ona će u foajeu Dvorane Park biti upriličena večeras od 20 h. Na promociji će govoriti prof dr Igor Lakić, kao i sam autor. Odlomke će čitati Nemanja Tripović i Miomir Đurović.
Za Radio Jadran Tripović je ranije kazao da je ohrabren utiscima onih do kojih je knjiga doprla, te da predano radi i na trećem izdanju:
“Knjigu sam 2013. promovisao u Parizu, u Kulturnom srpskom centru, gdje je prepoznat njen kvalitet, ali i poruka, pa je nazvana i “priručnikom života”. Cilj mi je da se knjiga što više širi, a svi komentari upućuju na to da knjiga jeste priručnik, jer pomaže ljudima da vedrijim očima gledaju na život”, kazao je Tripović.
Podsjetićemo, zbog pogrešne ljekarske dijagnoze, sedmogodišnjeg liječenja i života po bolnicama, Tripović danas živi bez lijevog koljena. Iako je pokretan, doktori kažu da je svojevrstan medicinski fenomen, jer ne koristi ortopedska pomagala. Tim ljekara koji i dalje prati njegovu zdravstvenu situaciju, uspio je da od koštane mase “formira koljeno”, kao privid da ga ima, međutim, borba da ostane u pokretnom stanju svakodnevna je i teška, priznaje Tripović.
Zbog navedene situacije, od pretprošle godine je u invalidskoj penziji. Okrenuo se, kako kaže, stvarima koje mu pričinjavaju zadovoljstvo, pa tako piše još jednu knjigu, ali i slika. Svima koji imaju slične zdravstvene probleme poručuje optimistično da treba naći snagu i “podići se iz pepela”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code