PROMOCIJA KNJIGE “KOREKT(URA) ŽIVOTA“ MAJE MATKOVIĆ

PROMOCIJA KNJIGE “KOREKT(URA) ŽIVOTA“ MAJE MATKOVIĆ

93
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Promocija knjige „Korekt[ura] života” novinarke Maje Matković, njavljena je za sjutra veče, u 20 časova u dvorani Park.

Izdavač knjige je časopis za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore – „Komuna”. Na promociji će govoriti Minja Bojanić, Stevan Koprivica, Voislav Bulatović, Bosiljka Pušić, Marija Čolpa i ćerka pokojne Maje, Vesna Matković Đurović.
U knjizi je sabrano preko 300 intervjua koje je Maja napravila sa značajnim i uglednim ljudima koji su živjeli ili dolazili u Herceg-Novi. Ugledali su novu svjetlost zahvaljujući ljubavi i poštovanju njene ćerke Vesne.
U eseju “Devojčica u karo suknji” koji će na promociji knjige saopštiti, književnica Bosiljka Pušić ističe da su ovi intervjui značajni ne samo za naš grad, već za Crnu Goru i šire:
– Sjajan dokumenat jednog minulog doba iz koga nam Maja šalje dah ondašnjeg vremena u kome možemo jasno čuti damar mnogih pojedinaca kojih više nema među živima, da dodirnemo njihova nadanja i stradanja, uspone i padove, da osjetimo njihovu žilu kucavicu kroz svaku riječ koju su izrekli, a koju je Maja Matković kao vrsna novinarka umjela da prepozna, zabilježi i otme zaboravu – navodi Bisiljka Boka Pušić.
Zako svojim tekstovima, koje svakako treba pročitati u knjizi „Korekt[ura] života”, novinarka Matković stvara iluziju da su ti ljudi još među nama i da samo, ako se osvrnemo, možemo lako sresti i Iva Andrića, Branka Ćopića, Dušana Kostića i Zuka Džumhura i Aca Prijića i Luku Tomanovića i Bata Pravilovića i Mitka Bulajića i još stotine drugih.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code