Promocija knjige “Pjesme nepokorne” Radovana Zogovića

Promocija knjige “Pjesme nepokorne” Radovana Zogovića

0
Podijeli

Izbor iz poezije Radovana Zogovića koji je objavila CANU, a koji je, uz uvodni tekst i komentare priredio pisac Miraš Martinović, biće promovisan danas u podne, velikoj sali Akademije.

O knjizi će govoriti akademici: Jevrem Brković, Zuvdija Hodžić i Miraš Martinović, a stihve će govirti glumac Slobodan Marunović.

Picerija i restoran

“Iz koncepta koji je postavio, pristupa i izbora, odmah se vidi da je Martinović veliki znalac Zogovića i njegovog djela, pa je tako, znalački i sa puno inventivnosti, pristupio, ovom veoma zahtjevnom i odgovornom poslu. Ne slijedeći redosljed pisanja i pojavljivanja pjesama i knjiga, vremensku hronologiju, Martinović praveći ovaj izbor, slijedi onu dublju vanvremensku liniju koja spaja Zogovićeve pjesme i knjige. Tako je, a slijedeći tu nit i međusobne ne baš i uvijek vidljive veze i treptaje, napravio sopstvenu hronologiju Zogovićevog pjesništva. Time je uspostavio nove veze i odnose knjiga i pjesama, odnosno ciklusa koje Martinović formira, te tako oblikovan Zogović, dobija posve novu svjetlost,” zapaža amkademik Niko Martinović  u  recenziji psanoj uz ovo izdanje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code