PROŠAO PROGRAM MJERA ZA PRIPREMU SEZONE

PROŠAO PROGRAM MJERA ZA PRIPREMU SEZONE

82
0
Podijeli

Program mjera i aktivnosti za pripremu turističke sezone 2015. godine usvojen je nakon skoro dva sata rasprave sa 18 glasova za, 2 protiv i 9 uzdržanih.

Prethodno nijesu prošli zaključci odbornika Obrada Gojkovića (Demokrate HN). On je tražio da SO preporuči predsjedniku opštine da pokrene inicijativu da se ugovorni odnosi između Čistoće i Javnog preduzeća Morsko dobro dopune i da Opština ne dobija samo 50 % prihoda iz zone morskog dobra. Time bi, ustvrdio je Gojković, opština dobila novih 180.000 eura od Morskog dobra.
Ni drugi zaključak nije dobio potrebnu većinu iako se za njega izjašnjavalo javno, a odnosio se na to da opština polovinu sredstava koja joj svake godine pripadaju od Morskog dobra investira u postvljanje lukobrana u gradskoj luci, kako bi se omogućilo pristajanje kruzera.
Inače, rasprava o predstojećoj turističkoj sezoni mnogo je više ličila na raspravu o radu JP Morsko dobro, na čemu je posebno insistirao Gojković. On smatra da ovo preduzeće troši previše na reklamu, po njegovim riječima čak 2 ipo milona eura, kao i na plate direktora koja je 2 ipo hiljade eura, te na putovanja po Evropi, što su, kako je kazao, sve sredstva građana Herceg Novog.
Ponovo je pokrenuto pitanje o tekućim rezervama TO, koja iznose 30 % i obaveza rebalansa finansija gradske Turističke organizacije. Sekretar finansija Rade Božović obrazložio je da će ta sredstva biti usmjerna, nakon ponovnog raspisivanja novog konkursa za sportsko, zabavno-turističke sadržaje, jer se aplikantima iz prošle godine nije ni odgvorlilo na zahtjeve zbog blokade TO. Jedan dio će otići i na dofinansiranje manifestacija, poput Praznika mimoze organizatorima i ništa neće biti sakriveno -rekao je Božović.
On je potvrdio da su sredstva iz opštine koja su bila opredjeljena za rekonstrukciju Šetališta od „Mimoze” do „Galeba” utrošena, ali kada dođe do realizacije projekta da će biti obzbjeđena jer za to imaju obavezu.
– Bolje da smo trošili sredstva koja smo imali prošle godine nego da smo se zaduživali – protumačio je Božović.
Zoran Kovačević (DPS) je kazao da nisu samo ta sredstva utrošena u prethodnom sazivu već i ona za izradu projketne dokumentacije za rekonsktrukciju Šetališta od Galeba do stare banje u Igalu. Dok na računu JP Morsko dobro ta sredstva za obje rekosntrukcije na šetalištu i dalje postoje.
Kovačević je demantovao navode Gojkovića o primanjima u Morskom dobru, a takođe i podsjetio da je ovo preduzeće sponzor mnogim klubovima, ali i Crnogorske vaterpolo reprezentacije, kao i Nacionalne turističke organizacije.
Odbronici su imali i zamjerku što je preduzeću „Čistoća” vraćena ingerencija održavanja plaža na rivijeri, što je u proteklih nekoliko godina bila obaveza Mjesnih zajednica.
Sekretar za prostorno planiranje, Mladen Kadić pojasnio je to prethodno lošom ocjenom čistoće na tim plažama, a pohvalio preduzeće „Čistoća” kao jedno od najboljih preduzeća, uvjeren da će to biti najefikasnije riješenje u održavanju plaža u sezoni.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code