PROSJEČAN JUNSKI RAČUN ZA STRUJU 29 EURA

PROSJEČAN JUNSKI RAČUN ZA STRUJU 29 EURA

72
0
Podijeli

Domaćinstva su u junu potrošila 84.940.272 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 1,5 odsto više u odnosu na majsku potrošnju i 1 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom juna 2014. godine, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 29,7 eura. Domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 38 eura i Podgorici sa prosječnom potrošnjom od 32,3 eura.

Picerija i restoran

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 0,56 odsto potrošača (1.985 domaćinstava), dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1 odsto potrošača (3.516 domaćinstava).

Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 148.354 kupaca u Crnoj Gori, što je za 4974 više u odnosu na broj potrošača kojima je popust obračunat na majskim fakturama.

Elektroprivreda Crne Gore je pokrenula akciju „5 za 5″ koja potrošačima iz kategorije ostala potrošnja (svi privredni subjekti – privatna i javna preduzeća i ustanove) omogućava da svoj dug po osnovu utrošene električne energije izmire u narednih pet godina, u 60 mjesečnih rata. Uslov da potrošači potpišu protokol o otplati duga po povlašćenim uslovima je da izmire pet posljednih računa. Akcija traje do kraja jula.

Informacije o iznosu računa i duga naši kupci mogu dobiti putem e – maila i SMS – a. Pojedinosti o načinima aktivacije pomenutih servisa potrošači mogu naći na našem portalu na adresi www.epcg.com .
Detaljnije informacije su dostupne pozivom besplatnog broja 19100.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code