Prosječan račun za struju u avgustu 35 eura

Prosječan račun za struju u avgustu 35 eura

716
1
Podijeli

images_slike_ilustracija_racun_epcgProsječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 35,74 eura. Domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,29 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 66,75 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 1,5 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,89 odsto kupaca. Avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 53,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 177.262 kupaca, navodi se u saopštenju iz Elektroprivrede Crne Gore.

Domaćinstva su u avgustu potrošila 111.177.075 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 1,1 odsto više u odnosu na julsku potrošnju, odnosno 5,3 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom avgusta 2015. godine.

Picerija i restoran

Elektroprivreda Crne Gore 1. avgusta pokrenula je akciju PODIJELIMO TERET 4. Akciji se mogu pridružiti svi potrošači iz kategorije domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći protokoli sklopljeni u akciji Podijelimo teret 2 prije dvije godine. Akcija traje do 31. oktobra.

Domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa. Za priključenje akciji u septembru treba da budu izmireni majski, junski i julski račun, a za potpisivanje protokola u oktobru, potrošači treba da imaju izmirene račune za jun, jul i avgust. Od trenutka potpisivanja protokola, i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom protokolu neće se obračunavati zatezna kamata. Da bi Protokol o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20€ i tekući račun, navode iz Elektroprivrede.

Takođe, završeno je četvrto kolo nagradne igre “Neka vas vozi dobra energija 2”. U srijedu 14. septembra TVCG objaviće rezultate izvlačenja, pa će i dobitnik četvrtog forda fokusa biti poznat. U bazi za izvlačenje automatski su se našla sva domaćinstva sa stanjem duga 31. avgusta 0 eura. Podsjećamo, ford fokus u prvom kolu dobio je potrošač iz Ulcinja, drugi je pripao kupcu iz Podgorice, dok je treći ford fokus dobio potrošač iz Bara.

Treći ciklus nagradne igre planiran je za oktobar 2016. godine, kada će pokloniti još jedan automobil ford mondeo uz mnoge druge nagrade, a u tom ciklusu pravo učešća imaće samo članovi Zlatnog tima, odnosno svi potrošači koji od decembra 2015. do novembra 2016. godine  redovno, u kontinuitetu, plaćaju račune za utrošenu električnu energiju.

Iz EPCG pozivaju potrošače da iskoriste priliku i uđu u tokove redovnog izmirenja računa, jer se za ovu kategoriju u narednom periodu planiraju programi lojalnosti koji će im donijeti dodatne koristi.

Detaljnije informacije su dostupne besplatnim pozivom na broj 19100, na web portalu www.epcg.com, kao i na facebook stranici www.facebook.com/ElektroprivredaCG, podsjećaju iz EPCG.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code