Prosječan račun za struju u septembru 29 eura

Prosječan račun za struju u septembru 29 eura

505
0
Podijeli

images_slike_ilustracija_racun_epcgProsječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 29,01 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore. Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,20 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 39,94 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,6 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 0,94 odsto kupaca. Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 52,9 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 175.736 kupaca.

Domaćinstva su u septembru potrošila 87.903.655 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 20,1 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju, odnosno 1,2 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra 2015. godine.

Picerija i restoran

Elektroprivreda Crne Gore 1. avgusta pokrenula je akciju PODIJELIMO TERET 4. Akciji se mogu pridružiti svi potrošači iz kategorije domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći protokoli sklopljeni u akciji Podijelimo teret 2 prije dvije godine. Akcija traje do 31. oktobra.

Domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa. Za priključenje akciji u oktobru, potrošači treba da imaju izmirene račune za jun, jul i avgust. Od trenutka potpisivanja protokola, i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom protokolu neće se obračunavati zatezna kamata. Da bi Protokol o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20 € i tekući račun.

Podsjećamo, uskoro će početi i treći ciklus nagradne igre “Neka vas vozi dobra energija”, u okviru kojeg će biti poklojen još jedan automobil ford mondeo uz mnoge druge nagrade. U tom ciklusu pravo učešća imaće samo članovi Zlatnog tima, odnosno svi potrošači koji od decembra 2015. do novembra 2016. godine  redovno, u kontinuitetu, plaćaju račune za utrošenu električnu energiju.

Iz Elektroprivrede  pozivamo potrošače da iskoriste priliku i uđu u tokove redovnog izmirenja računa, jer se za ovu kategoriju u narednom periodu planiraju programi lojalnosti koji će im donijeti dodatne koristi.

Detaljnije informacije su dostupne besplatnim pozivom na broj 19100, na našem web portalu www.epcg.com, kao i na našoj facebook stranici www.facebook.com/ElektroprivredaCG

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code