Proslava desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore u Kotoru

Proslava desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore u Kotoru

1688
5
Podijeli

Kotor decenija nezavisnostiUneskov grad Kotor dostojno će obilježiti značajan jubilej, 21. maj, desetogodišnjicu obnove nezavisnosti države Crne Gore. Opština Kotor će zajedno sa gradskim institucijama organizovati prigodan cjelodnevni program.

Niz događaja počeće dnevnim programom, 21. maja,  ŠOSMO „Vida Matjan“, od 10 do 14 časova, na Trgu ispred Muzičke škole. Nastupiće kvartet “Talija” sa kamernom muzikom.

Picerija i restoran

U 10 sati Gradska muzika počeće đir Starim gradom. Program će trajati do 11 h.

Na Dan nezavinsoti, 21. maj na Škurdi, uz bedem, ka mostu, najavljen i Trofej Dana nezavisnosti, takmičenje u raftingu, od 10 do 15 h.

Nina Zizic kotorOpštinska javna ustanova Muzeji Kotor i Muzej Vojvodine iz Novog Sada, priređuju dokumentarnu izložbu – “Turizam u Jugoslaviji”.

U Muzeju u Perastu će biti
organizovana “Dokumentarna izložba posvećena znamenitoj peraškoj porodici Širović”. Izložba će biti otvorena u 18 h.

Takođe, Pomorski muzej Crne Gore pod motom “DOĐI, VIDI I UŽIVAJ!” predstavlja pomorsko naslijeđe i zbirke, a ulaz je slobodan za sve posjetioce muzeja od 9 do 21h.

Tokom večeri je predviđen niz koncerata u organizaciji K.C. “Nikola Đurković”, prvo koncert folklornih grupa iz Švedske, Holandije i Crne Gore, na Trg od oružja u 20 h.

Pola sata kasnije uslijediće Veče crnogorskih kompozitora i koncert učenika i profesora ŠOSMO “Vida Matjan” na Trgu od oružja. Nakon toga na istom mjestu, u 21.30 najvaljen je koncert Nine Žižić, a u 22:30 nastupiće „Bend Neon“.

5 Komentari

  1. Kad će proslava u Herceg Novom, koliko se sjećam to je ranije najavljeno? Pa da malo malo vadimo mast onima koji su protivnici ove države koja ove godine obilježava hiljadugodišnjicu državnosti.
    0    0

Ostavite komentar

*

code