Proslavljen Dan OŠ Dašo Pavičić: U očekivanju gradnje škole u Igalu

Proslavljen Dan OŠ Dašo Pavičić: U očekivanju gradnje škole u Igalu

2207
0
Podijeli

U svijetlu aktuelne peticije za izgradnju nove škole u Igalu, u centralnoj zgradi OŠ Dašo Pavičić na Toploj održana je svečana akademija kojom je 57. put obilježen 10. april – Dan škole.

dan skole daso pavicic 1
Foto: Foto Studio Mićan

Tradicionalno, u kulturno zabavnom programu nastupili su učenici ove obrazovne ustanove  iza koje  je još jedna uspješna godina.

Picerija i restoran

-Najbolji pokazatelj tome su generacije kojima nastojimo da trasiramo dalji put ka formiranju ličnosti i usmjerimo ih  na buduće zanimanje – ističe direktor škole, Nikola Stojanović.

– Sa druge strane, za nama je godina u kojoj  nije bilo većih investicionih ulaganja, ali napominjem da su roditelji sopstvenim sredstvima uredili dva toaleta, a mi smo obezbijedili dvije prilazne rampe, odnosno kapije na ulazu u školu i kod kabineta za Muzičko obrazovanje, pojašnjava Stojanović.

Kako je dodao, trenutno se radi na postavljanju kablova za video nadzor  koji se finansira iz sredstava škole, obezbijeđenih od izdavanja. Do sada je za ovaj posao utrošeno oko 2 hiljade eura.

dan skole daso pavicic 2
Foto: Foto Studio Mićan

– Uz to, renovirali smo i pozornicu u svečanoj sali, a želja nam je da se konačno sredi i prilazni put školi. To je naravno ideja koja traje dugo, za koju se nadam da će se realizovati. U Agenciji za izgradnju i razvoj grada imaju razumijevanja za to i vjerujem da bi i ovaj problem trebalo da uskoro bude riješen, kazao je Stojanović.

Stojanović za inicijativu roditelja i građana o gradnji škole u Igalu kaže da je to sasvim legalan i legitiman potez, jer, “i mnogo manje mjesne zajednice imaju školu, zašto je ne bi imalo i Igalo?”

– Smatram da bi nadležni zaista trebalo da donesu neophodne odluke o lokaciji i gradnji škole. Mi još koristimo prostorije koje nam je ustupio Institut u bivšem Dječijem odjeljenju, ali je pitanje do kada, kazao je kratko Stojanović.

Povodom Dana škole i ove godine iz školske redakcije izašao je 35. broj školskog lista “Svitanja”.

Neradni dan za nastavni kadar biće još u ponedjeljak kada nastavnici idu na jednodnevni izlet na Grahovo, Viluse, Bileću, Mosko i Trebinje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code