PROŠLI SMO “LIŠO” SA CRVENIM ALARMOM

PROŠLI SMO “LIŠO” SA CRVENIM ALARMOM

292
0
Podijeli

Iako su najavljivane ekstremne količine padavina i crveni alarm za Boku nije bilo ništa neobično što je padala malo jača kiša i duvao vjetar.

Službi zaštite i spašavanja Herceg Novog nije stigao niti jedan poziv za intervencijom.
Kako nam je kazao rukovodilac ove Službe, Aleksanadr Škobalj još danas će biti posla na čišćenju korita rijeke Sutorine. Proljetos i ranijih godina zbog bujica i nanosa otpada koje su odlagali nesavjensi pojedinci dolazilo je do plavljenja kuća i imanja.
Inače, najjači pljusak sa vjetrom u Herceg Novom bio je jutros u 7:40. Za deset minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom. Najjači udar vjetra bio je 25 m/s u 7:50 h. Mijenjao je pravac istok-sjevroistok do zapad-sjeverozapad.
Duvalo je i padalo “na refule” skoro do 9 sati, a za 24 časa palo je 55 litara kiše po metru kvadratnom. Nevrijeme se stišalo, prošao “crveni alarm”, ali meteorolozi u Hidroemeteorološkoj stanici u Igalu kažu da će i dalje biti kiše.
Zanimljivo je da je more i dalje toplo i moguće je kupanje. Jutros je kod Herceg Novog izmjereno 23 stepena, a vazduha 18 stepeni. More će i dalje biti realtivno toplo, po malo valovito, a danas i narednih dana najviša temepratura vazduha dostizaće do 22 stepena.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code