PROTEST DF-A U HERCEG NOVOM: MIRAN, POLITIČKI, BEZ ENERGIJE I MASOVNOSTI

PROTEST DF-A U HERCEG NOVOM: MIRAN, POLITIČKI, BEZ ENERGIJE I MASOVNOSTI

320
0
Podijeli

Podržavajući zahtjeve o padu aktuelne i formiranju prelazne Vlade Demokratski front u Herceg Novom je večeras organizovao mirnu šetnju i protest od Trga Nikole Đurkovića do zgrade opštine.

Među 50-ak okupljenih su bili odbornici i pristalice opozicije SNP-a, Nove i PZP-a, jedan funkcioner Novske liste i Narodne stranke, kao i dvojica poslanika, Milutin Đukanović i Obrad Gojković.
Protestanti su nosili transparent „Sloboda traži ljude”, kao i zastave: crnogorsku, srpsku i Narodne republike Donjeck.
Ispred zgrade Opštine predsjednik OO Nova srpska demokratija Herceg Novi Boris Seferović poručio je da podržavaju zahtjeve opozicije od 27. septembra o padu aktuelne i formiranju prelazne Vlade, iskazujući potpunu solidarnost sa njihovom upornošću da istraju na protestima do ispunjenja svih zahtjeva. Tim zahtjevima večeras su dodati novi:
– Tražimo da se na nivou naše opštine uspostavi prelazna vlast, sastavljena od svih parlamentarnih subjekata, kako bi se naredne godine zajedno sa parlamentarnim izborima, održali vanredni lokalni izbori. Oni koji se danas predstavljaju kao vlast, imaju problematičan i sumnjiv legitimitet, koji treba preispitati na poštenim izborima – poručio je Seferović.
On je sljedeće protestno okupljanje najavio za četvrtak takođe na Trgu Nikole Đurkovića, zahvalivši pripadnicima MUP-a na razumijevanju, jer su obezbjeđivali skup koji nije bio zvanično odobren.
Policija je bila na više mjesta kroz grad, ali nije ni jednog momenta nije bilo potrebe za intervencijom, osim što je nešto više od pola sata bio zatvoren saobraćaj Njegoševom ulicom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code