Protest mještana Jaza i Lastve zbog gradnje žičare

Protest mještana Jaza i Lastve zbog gradnje žičare

980
0
Podijeli

jaz-i-lastvaMještani Mjesnih zajednica Jaz i Lastva okupiće se sjutra u Budvi, u 10 časova, na protestu protiv preduzeća ZIP LINE Montenegro DOO sa Žabljaka, koje gradi postrojenje za žičaru. Tvrde da za nju nije obezbjeđena potrebna dokumentacija.

Mjesne zajednice Jaz i Lastva su pozvale Komunalnu policiju Opština Budva i Kotor, Ministarstvo unutrašnjih poslova Centar bezbjednosti Budva, Upravu za inspekcijske poslove, Sektor za zaštitu životne sredine, odsjek za inspekcijsku zaštitu prostora i JP Za upravljanje morskim dobrom, da dođu i zabrane dalju izgradnju postrojenja za žičaru na dijelu putnog pojasa, odnosno kat.parc. 560 K.O. Prijevor.

Picerija i restoran

U odgovoru  Komunalne policije navodi se  da su oni u nekoliko navrata kontrolisali objekat, te da su postavili službeni pečat kojim su zabranili radove. Shodno tome inspektori Komunalne policije su  bili dužni da zaustave gradnju, te podnesu i krivičnu prijavu nadležnom tužiocu, zbog postojanja osnovane sumnje za krivična djela povreda službenog pečata i gradnja bez građevinske dozvole. To, međutim, nijesu učinili.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code