Početna Društvo Protest protiv istraživanja nafte: Marširaju od Ulcinja do Herceg Novog

Protest protiv istraživanja nafte: Marširaju od Ulcinja do Herceg Novog

7

Grupa SOS za Montenegro organizovaće protestni marš protiv seizmoloških istraživanja nafte i gasa iz podmorja Crne Gore, u petak 9. novembra – prenosi portal CDM.

Povorka polazi iz Ulcinja u sedam sati sa Male plaže, i u naredna četiri dana stiže do Herceg Novog, što znači da je protesni marš dug 145 kilometara.

Picerija i restoran

“Pozivamo građane, stručnjake, NVO i medije da nam se pridruže”, poručili su iz SOS za Montenegro.

Tri broda norveške kompanije Shearwater, koji će istraživati naftu u crnogorskom podmorju, trebalo bi da uplove u barsku luku 9. ili 10. novembra.

Radi se o brodovima Polar Empress, Ocean Mermaid i 7. waves. Prvi brod je naučno-istraživački, koji će na sidrištu obaviti potrebne dolazne formalnosti, a druga dva, koja će pružati podršku u istraživačkim aktivnostima, uploviće u Port of Adria.

Projekat će trajati 45 dana, a podrazumijeva 3D seizmička ispitivanja crnogorskog podmorja, potvrdili su nam u agenciji Nimont, koja je agent brodova poznate norveške kompanije.

7 Komentari

 1. A, ništa, da ne bismo bili licemjerni, nećemo praviti štetu drugim zemljama svijeta i više nećemo kupovati naftu. I naši đedovi su išli pješke ili na konja, pa ćemo i mi, u ime očuvanja okoline. Ne budalite, dobri ljudi od Novoga do Ulcinja. Nego da se izvadi to što ima, ako ima, dok Talijani ne počnu bušiti potkoso.

  • U pravu si. Veliki zemljotresi 1337., 1667. i 1979. uzrokovani su vađenjem nafte, a ne što je ovo rasjedina kontinenata, koji se podvlače jedan pod drugi.

   6
   1
 2. Oha, marsiraju od Ulcinja do Novoga, e neka izaberu pjesmu za uzput, – marsirala kralja Petra garda ili – marsirala druga Tita garda, a mogu da obije ukomponuju u jednu pa da se niko ne buni.

  4
  14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code