PROTESTI U BIJELOJ: RADNICI TRAŽE ISPUNJENJE ZAHTJEVA, A IZ PRIVREDNOG SUDA ZAVRŠETAK...

PROTESTI U BIJELOJ: RADNICI TRAŽE ISPUNJENJE ZAHTJEVA, A IZ PRIVREDNOG SUDA ZAVRŠETAK REMONTA BRODOVA

108
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Bivši radnici Brodogradilišta svakodnevno su na protestima ipsred kapije komapnije u stečaju.

Predstavnik radnika, član pregovaračkog tima i bivšeg Sindikata, Mladen Krivokapić, potvrđuje nam da će oni biti nastavljeni dok im se ne ispune zahtjevi.
Proteklih dana su angažovali advokatsku kancelariju Aleksandar Kovačević sa Cetinja. Pored njega kao zastupnika, u “prvanom timu” nalaze se još i Lazar Aković koji ih je zastupao i ranije, kao i Nenad Jošević, koji je nekada bio savjetnik u Opštini Herceg Novi.
Krivokapić kaže da je tokom jučerašnjeg dana imao sastanak i sa predsjednikom Privrednog suda Crne Gore, Blažom Jovanićem, ali ni taj susret nije dao konkretne rezultate:
“On je iznio hitnost završavanja remonta brodova i radova u Brodogradilištu. Ja sam iznio svoje, tako da smo niđe, jer svako drži svoju stranu”, pojasnio je kratko Krivokapić.
Na naše pitanje na koji način će biti “ispoštovane kompanije koje su dovele brodove na remont, Krivokapić, takođe kratko pojašnjava:
“Stići će kazne, tzv. penali Brodogradilištu, koji idu na teret države, a država bi to trebalo da pretoči u stečajnu masu. Ne znam zaista, imali su kad da misle”, kaže on.
On dodaje i da su danas ispunili neophodnu kvotu od 5% da bi bili reprezent na Skupštinama akcionara, što znači da su od 1.600.000 akcija sakupili neophodnih 5% da bi osnovali NVO Manjinski akcionari. Od ukupno 5.500 akcionara u bivšem Brodogradilištu, u novoj NVO Manjinski akcionari sada će ih biti oko 300, koji su dali potpise i akcije, pojašnjava Krivokapić.
“Osnivanje će nastupiti prvog “radnog” dana nakon praznika. Imamo i ovaj ne mogu ga nazvati štrajkački odbor, jer mi nijesmo zvanično u štrajku, jer smo nezaposleni, ali smo predstavnici radnika. Naši advokati prikupljaju dokumentaciju za krivične prijave protiv menadžmenta Brodogradilišta koji nas je i doveo u stečaj i to je naš sljedeći korak. Možda neće biti elemenata za krivične prijave, ali mi mislimo da ima, što će se utvrditi. Ako postoji krivična odgovornost, podnijećemo krivičnu prijavu protiv 5 rukovodilaca Brodogradilišta”, ističe Krivokapić i navodi njihova imena: Savo Parača, Petar Tušup, Petar Zvicer, Đorđe Vukić i Vlado Žmukić.
On je na kraju kategorično odbio navode u medijima da se na radnike od uvođenja stečaja vršio bilo kakav pritisak da se “priklone” nekoj “strani” ili da rade nešto što nije u skladu sa onim što radnici žele da izdejstvuju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code