PROTOJEREJ RADE I DŽUDISTI “IGALA” DOBITNICI OKTOBARSKE NAGRADE

PROTOJEREJ RADE I DŽUDISTI “IGALA” DOBITNICI OKTOBARSKE NAGRADE

111
0
Podijeli

hn pripreme za 28Ovogodišnji dobitnici Oktobarske nagrade, najvećeg priznanja Herceg Novog, su protojerej stavrofor Radoman – Rade Bubanja i Džudo klub „Igalo”, a dobitnik Povelje je Per Jarle Eriksen, donator grada Herceg Novog i regiona.
– Dobitnici ovih najznačajnijih priznanja svojim djelom i kvalitetom u različitim oblastima, apsolutno potvrđuju visoke kriterijume za dobijanje Oktobarske nagrade i u potpunosti odstranjuju sve dileme, ako ih je u prošlosti bilo – kaže se u saopštenju dostavljenom medijima. Radio Jadran saznaje da je od devet članova žirija sedam bilo prisutno tokom odlučivanja (predstavnici DPS-a bili su odsutni). Glasanje je bilo tajno. Od sedam prisutnih, 6 članova žirija, bilo je da se Oktobarska nagrada dodijeli protojereju stavroforu Radomanu – Radu Bubanji. Njih petoro je dalo glas Džudo klubu „Igalo”, dok je da dobitnik Povelje Per Jarle Eriksenona postignuto jednoglasje.
Protojerej stavrofor Radoman – Rade Bubanja, nagradu je dobio kako se navodi u obrazloženju za doprinos duhovno-religijskom prosvećivanju, Džudo klub za unapređenje sporta zdravstvene kulture i ostvarivanje sportskih rezultata.
Kada je riječ osvjedočenom prijatelju i humanisti Per Jarle Eriksen Povelju je dobio zbog izuzetnog doprinosa za uspostavljanje u unapređenje sveobuhvatne saradnje između gradova pobratima Herceg Novog i Levangera.
Podsjećamo da je žiri razmatrao 9 predloga za Oktobarsku nagradu dok je za Povelju bio samo jedan.
U ovoj godini za samo dva mjeseca Oktobarsku nagradu vratio je poznati novski biznismen Dušan Radović Krušo, a Povelju grada predsjedniku Dejanu Mandiću poštom je takođe vratio i pomorski kapetan, filatelista Tomo Katurić.
Podsjećamo i da je prije osam godina Opštinski odbor SDP-a pozvao dobitnike visokih opštinskih priznanja da ih se odreknu u znak protesta što je Oktobarsku nagradu dobila kompanija Aleksandrija i njen vlasnik Tomo Kovač, ratni ministar policije u vladi Radovana Karadžića. Apelu se tada nije odazvao nijedan nagrađeni.
Dio građana Herceg Novog smatra da je dodjeljivanje ove nagrade posljednjih godinama obezvrijeđeno.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code