PROVEDITE VIKEND SA PLANINARIMA U ZALEĐU BOKE

PROVEDITE VIKEND SA PLANINARIMA U ZALEĐU BOKE

73
0
Podijeli

Gdje za vikend? Tokom radne sedmice mnogima to pitanje i ne pada na pamet, a kada dođu dani predaha, druga je priča.

Pomjeranje iz fotelje, sklanjanje od kompjutera, barem na jedan dan, može biti djelotvornije nego što mislimo. Koristan predlog za aktivan odmor i kontakt s prirodom jeste pješačenje u dobrom društvu članova hercegnovskog planinarskog Kluba „Subra”.
Planinari sjutra, 13. aprila, organizuju pješačku turu ka Dobraštici, maršutom Borići – Vratlo – Kamenski kabao – Odijevo – Kamenska ravan – Vratlo Planinarski dom.
Mjesto okupljanja je kod bivšeg Motela “Borići” u 8 časova. Potrebna je, prije svega dobra volja, udobne duboke cipele, hrana iz ranca i dosta vode, jer tura traje 6 sati.
Ona je srednje teška, ali vrlo interesantna i uglavnom panoramska, sa pogledom na zaliv i sa druge strane s pogledom na Orjenski masiv i dalje.
– Mogu se prijaviti svi planinari, ljubitelji prirode koji smatraju da su fizički spremni, kaže nam Nikola Brajović član kluba, koga smo zatekli na drugoj turi, sa sekcijom “Planinarski tići”.
Naime, danas je za učenike Osnovne škole „Milan Vuković” organizovano pješačenje do Kamenog. Učestvuje 30-ak đaka, sa nastavnicima i kako kaže Brajović odlično se provode. Djeca su više nego zadovoljna. On poziva odrasle da se „osmjele” i uživaju sjutra na Dobraštica vrhu Odijevo na 1571 mnv, do kojeg ih očekuje i obilazak “Viline pećine”, što će biti posebno interesantno za one koji prvi put idu na ovu turu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code