Prva beba u Boki u Novoj 2017. godini: Stigao mali Novljanin Jovan!

Prva beba u Boki u Novoj 2017. godini: Stigao mali Novljanin Jovan!

9873
0
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_porodiliste_meljine_zgradaU porodilištu Opšte bolnice Meljine jutros u 9 i po rođena je prva beba u Novoj 2017. godini. Novljanka, Danica Šakotić, prirodnim putem donijela je na svijet zdravog dječaka, Jovana, teškog 4 kg i 350 gr, potvrdila je našem radiju, babica Ana Nakićenović.

– Danica je primljena u porodilište jutros oko 7 h. Porođaj je prošao u najboljem redu, prirodnim putem, beba i majka se osjećaju dobro – kazala je Nakićenović.

Picerija i restoran

To je ujedno za sada i jedini porođaj na početku godine u Boki, budući da su u kotorskom porodilištu imali mirnu noć.

Inače, protekla godina za porodilište Bolnice Meljine, bila je rekordna po broju rođenih beba. Svijet je ugledalo onoliko beba koliko je i dana u godini – 365.

– U stavri bilo je 356 porođaja, jer smo imali dosta blizanaca. To je rekordna godina za naše porodilište i zaista smo ponosni što smo sve uspjeli da iznesemo, bez problema, zajedno sa majkama. Naravno, ne bih željela da zaboravimo ni požrtvovanost svih mojih kolega u Bolnici, koji su svoj posao obavljali odgovorno i predano, u ne baš zahvalnim uslovima, budući da smo nekoliko mjeseci bili bez mjesečnih primanja – podsjetila  je Nakićenović.

Najveći broj porodilja i tokom prošle godine bio je, uglavnom, iz Herceg Novog. Bilo je i dosta Ruskinja, a nešto manje ih je dolazilo iz Tivta, Kotora i Budve.

– Sve što sam navela govori u prilog tome koliko je i ova Bolnica sa svim svojim odjeljenjima neophodna, prije svega ovom gradu, a onda i drugim opštinama i građanima – poručila je Nakićenović uz lijepe želje za Novo ljeto.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code